EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32066 tot 32070 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Draghi verdedigt opkoopbeleid ECB

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft maandag het opkopen staatsleningen door de ECB verdedigd en gezegd dat de centrale bank daarmee niet zijn mandaat heeft overtreden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Beleggers proberen krampachtig aan negatieve rentevoeten te ontsnappen

In de 1ste 5 maanden van dit jaar is een totaal bedrag van 74 miljard Dollar in equity mutual funds gevloeid, zo leren we uit de data die door het Investment Company Institute worden verstrekt. Aandelenfondsen zijn met andere woorden opnieuw erg populair.

In de 1ste 5 maanden van dit jaar is een totaal bedrag van 74 miljard Dollar in equity mutual funds gevloeid, zo leren we uit de data die door het Investment Company Institute worden verstrekt. Aandelenfondsen zijn met andere woorden opnieuw erg populair.

De investeerders proberen krampachtig te ontsnappen aan negatieve rentevoeten. Voor de meeste obligaties bedraagt de huidige opbrengst, gecorrigeerd voor de inflatie, nul komma nul. Hierdoor is er een situatie ontstaan die ‘financiële repressie’ genoemd wordt.

Een wilde rit richting ontsnappingsmogelijkheden...

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Waar blijft die hoge inflatie?

Al sinds de crash van 2008 zitten we te wachten op hoge inflatie. Geldverruiming in de vorm van QE1, QE2, QE3, QE4 volgden sinds begin 2009. Elke nieuwe QE met steeds meer geld. De laatste is 85 miljard per maand en permanent. Tijdens de eurocrisis kwam Draghi van de ECB daar nog bij met 1.000 miljard extra. Ook de ECB kent een onbeperkt opkoop programma op staatsleningen. Onbeperkte blanco checks voor overheden. De geldhoeveelheid steeg met 300% sinds 2008. Japan maakt het nu helemaal te dol met een QE die groter is dan alle QE’s samen. Waarom krijgen we dan niet die gevreesde hoge inflatie? Vier jaar lang is hoge inflatie door de beste economen voorspeld, en vier jaar lang dalen de prijzen van vastgoed en duurzame goederen. Het algemene prijspeil CPI (consumer price index) kwam nergens boven de 3%. Hoe is dit mogelijk?

[...]

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Siemens wil bijkomend duizend banen schrappen

Industrieconcern Siemens, dat een besparingsprogramma lopen heeft, is van plan de komende jaren bijkomend duizend banen te schrappen in de energiesector in thuisland Duitsland. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs