Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 32081 tot 32085
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Wanneer wordt China grootste wapenklant van de wereld?

Het voorbije jaar werd wereldwijd een bedrag van 1,75 biljoen euro geïnvesteerd in defensie-uitgaven. Dat betekende een daling met 0,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri). Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde bestedingen voor defensie het voorbije jaar voor het eerst in anderhalf decennium zijn gedaald. Volgens het rapport werden de stijgende uitgaven in China en Rusland ruimschoots gecompenseerd door een inkrimping in de Verenigde Staten en de Europese Unie. De Verenigde Staten blijven wel wereldwijd marktleider.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Azië voert jaarlijks 25 miljard dollar illegale producten uit naar westen

Georganiseerde misdaadbendes in Azië realiseren jaarlijks een omzet van bijna 90 miljard dollar met illegale handelsactiviteiten zoals namaakgoederen, drugverkoop en mensenhandel. Dat is de conclusie van een rapport van de Verenigde Naties. Er wordt aan toegevoegd dat het voor nationale politiediensten bijzonder moeilijk blijft om de grensoverschrijdende georganiseerd misdaad te bestrijden. Namaakgoederen zouden volgens het rapport de grootste omzet realiseren (24,4 miljard dollar), gevolgd door illegale houtproducten (17 procent).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Eric Sprott gaat van zilver naar de zilvermijnen

Eric Sprott kwam eerdere deze maand in het nieuws omdat hij massaal aandelen van zijn eigen zilver ETF aan het verkopen was. De vermogensbeheerder kwam met een verklaring. Hij is van mening dat de mijnaandelen momenteel nog interessanter zijn dan fysieke edelmetalen en maakte daarom de switch.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Geldhoeveelheid en de omloopsnelheid geld

Omdat we zoveel grafieken tegenkomen, hebben we besloten maar een aparte pagina voor de ‘Charts’ op Biflatie.nl te maken. Hieronder de geldhoeveelheid in Amerika ten opzichte van de omloopsnelheid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Er waait een gure wind door Nederland

Ingezonden artikel | Het Nederland wat ik nog ken uit mijn jeugd lijkt slechts een vage schim te zijn van het Nederland uit de 21e eeuw. De gele fram bussen die geduldig door de wijken reden, spelende kinderen op straat die plezier maakten, kleinschalige scholen waarvan de directeur zelfs nog lesgaf aan de klas en een land van uitstekende voorzieningen en kansen. Niemand was te rijk en was en niemand te arm en iedereen kreeg de kans om iets van zijn of haar leven te maken. Je was trots op je Nederlands paspoort, je besefte dat je in één van de rijkste en welvarendste land ter wereld leefde. Een land waar destijds de verzorgingsstaat zorgde voor welvaart, welzijn, voorspoed, rijkdom en bovendien prima betaalbaar was door ons unieke progressieve belastingstelsel en herverdeling. Het was een land met toekomst!