EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32086 tot 32090 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe Chinese goud-ETF's worden verhandeld in yuan

De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe goud-ETF’s van vermogensbeheerders Huaan Asset Management en Guotai Asset Management. De fondsen zijn genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en worden uitgedrukt in Chinese yuan. De twee ETF’s volgen de spotprijs van goud op de Shanghai Gold Exchange, zo verklaarden de woordvoerders van beide vermogensbeheerders tegenover Bloomberg .

De daling van de goudprijs ging gepaard met een verkoopgolf in GLD, het grootste ETF ter wereld dat in dollars genoteerd staat. Tegelijkertijd nam de vraag naar fysiek goud op de Aziatische markt juist enorm toe. Zowel India als China importeerde in april en mei veel meer goud dan normaal.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Huizenprijzen voorspellen is zo langzamerhand een gezelschapspel

Maandag schokte De Nederlandsche Bank (DNB) ons – of in elk geval velen van u – met de voorspelling dat de Nederlandse huizenprijzen nog wel tot in 2015 blijven dalen.

Maandag schokte De Nederlandsche Bank (DNB) ons – of in elk geval velen van u – met de voorspelling dat de Nederlandse huizenprijzen nog wel tot in 2015 blijven dalen.

Er komt nog 10 procent daling bij en dat zou de teller dan dicht bij de 30 procent brengen. Overigens het percentage dat het IMF al in 2007 noemde als de mate waarin de Nederlandse huizenmarkt overgewaardeerd zou zijn.

Daarmee is de DNB veruit de meest pessimistische ‘kenner’, voorspellingen van andere analisten komen uit op ‘stabilisatie’ eind dit jaar of in 2014. U moet die voorspellingen net zo serieus nemen als die uit 2006 en 2007. Toen kon je, volgens veelal diezelfde kenners, slapend rijk worden met de koop van een huis.

Lees verder op hpdetijd.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Dit is waarom een grotere overheid niet werkt…

Ludwig von Mises waarschuwde al eens dat het beleid om hogere inkomens en welvaart te belasten ten voordele van de armere onder de bevolking op termijn alleen maar zorgt voor meer armoede. Of het nu Obamacare is of de belastingverhogingen van Di Rupo, ze hebben allemaal het doel om de rijkdom en de welvaart in een land te verdelen, en toch slaagt er niemand echt in.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Groeivertraging in China niet noodzakelijk slecht nieuws

De discussie over een al dan niet harde landing voor de Chinese economie laait af en toe hoog op. Maar volgens sommige waarnemers doet die discussie eigenlijk niet ter zake. De vraag is namelijk wat onder een harde economische landing wordt verstaan.

De discussie over een al dan niet harde landing voor de Chinese economie laait af en toe hoog op. Maar volgens sommige waarnemers doet die discussie eigenlijk niet ter zake. De vraag is namelijk wat onder een harde economische landing wordt verstaan.

China’s President Xi Jinping gaf al verschillende keren te verstaan een tragere economische groei niet ongenegen te zijn. Hij wil daarmee tegemoet komen aan de grote uitdagingen waar China op economisch gebied mee wordt geconfronteerd. Een deel van die problemen is te wijten aan een te ongebreidelde groei.

Niet te hard focussen op de rente

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Beleggen in goud

Het aantal mensen dat belegt in grondstoffen neemt steeds verder toe. Goud is hierbij nog steeds één van de meest populaire grondstofbeleggingen. Dit is niet zo vreemd wanneer we rekening houden met de explosieve prijstoename van de afgelopen jaren: maar waarvoor wordt goud nu eigenlijk gebruikt en hoe kan je zelf goud aanschaffen?

Wist je dat goud soms gedronken wordt? De grondstof is onder andere verwerkt in Goldstrike en Danziger Goldwasser. Gelukkig heeft goud meer toepassingen, want erg bekend zijn deze hoogstwaarschijnlijk heerlijke dranken niet. Doordat goud geheel roestvrij is heeft het edelmetaal ook wel de bijnaam ‘’koning der metalen’’ waarbij het metaal maar al te vaak gebruikt wordt in sierraden.

Lees verder op Goud.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs