Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32091 tot 32095
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Portugese politici vrezen bevolking op verjaardag Anjerrevolutie

door IPS , Mario Queiroz Portugese politici vrezen bevolking op verjaardag Anjerrevolutie

Voor het tweede jaar op rij heeft Portugal de Anjerrevolutie, die in 1974 de dictatuur beëindigde, in mineur herdacht. De politici hielden de bevolking op afstand.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

de coup

Er is nogal wat commotie ontstaan over een verordening inzake de zadenmarkt waar de Europese Commissie momenteel aan werkt.

De Europese Commissie wil land- en tuinbouwers in de toekomst gaan verplichten om standaard zaadgoed te gebruiken. Veel mensen vrezen dat zeldzame en oude variëteiten amper kans zullen maken op een toelating van Europa.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Daling Goud biedt kansen

Op 15 en 16 april daalde de prijs van goud met maar liefst 13% naar een niveau van $ 1321,50. Dat was het laagste niveau sinds januari 2011. Over het hoe en waarom van de snelle val van de goudprijs doen veel theorieën de ronde. Er gaan geruchten in de ronde, dat de snelle prijsdaling het gevolg was van marktmanipulatie. Daarbij zouden hedgefunds en enkele investmentbanks betrokken zijn geweest en misschien zelfs enkele centrale banken. Volgens the World Gold Council zijn er sterke aanwijzingen, dat op vrijdag 12 maart speculanten aan de slag gingen op de futures markten. Hoe kan het anders, aldus de Gold Council, dat op die dag ongeveer 15% van de jaarlijkse goudproductie aangeboden wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

John Mauldin en Grant Williams over het einde van de financiële wereld en hoe je te gedragen als belegger

Beleggers voelen instinctief aan dat er iets niet klopt. De oude economische modellen werken niet meer in deze tijden. Er is iets anders aan de hand. Grant Williams noemt dit corruptie. Niet corruptie van geld in een enveloppe, maar corruptie van het systeem in een wereld die uit elkaar valt. Samen met John Mauldin praat hij over het einde van ons financieel systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Weekend TV – Chinese aandelen weer aantrekkelijk

We zien steeds meer signalen die erop wijzen dat China aantrekkelijk wordt voor beleggers. De Chinese beurs zit nu al enkele jaren in een cyclische berenmarkt, waardoor de waardering op een historisch dieptepunt zijn aanbeland. Dit is enkele vooraanstaande investeerders niet ontgaan.