EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 3211 tot 3215 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 26 juni 2017

Italiaanse banken krijgen bail-out van 17 miljard euro

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven voor de redding van Veneto Banca en Banca Popolare di Vicenza, twee Italiaanse banken die al enige tijd in moeilijkheden zitten. Het reddingsplan is opmerkelijk, omdat er tegen de Europese afspraken in toch belastinggeld aan te pas komt.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: zondag 25 juni 2017

Brexit is een totale mislukking

De Brexit, precies een jaar geleden, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort uitgelopen op een volledige en totale mislukking.

De Brexit, precies een jaar geleden, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort uitgelopen op een volledige en totale mislukking.

'De Engelse politiek is in vergelijking met een jaar geleden extreem veel meer verdeeld dan ze was. De Engelse economie glijdt langzaam maar zeker het moeras in. De Brexit -met alle grote consequenties van dien voor de Engelse economie-, daar is nog helemaal niets opgelost, daar is de onzekerheid alleen maar toegenomen.' De voorlopige conclusie van het besluit van de Engelse bevolking is een 'total failure', zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zondag 25 juni 2017

Over de bankenunie en een systeemcrisis

Han de Jong is hoofdeconoom van de ABN AMRO. Paul Buitink spreekt in Cafe Weltschmerz met hem over de Europese bankenunie. De bankenunie werd tijdens de crisis van 2008 opgericht om de grote verschillen tussen de Europese banken te normaliseren om stabiliteit van het geldstelsel binnen Europa te creëren. Er moest eenheid komen tussen de banken in regels en maar ook in toezicht. De Europese Bankenunie kreeg het toezicht over de Europese banken, wat voordien door de Nationale banken werd uitgevoerd. De Europese Bankenunie wordt aangestuurd door de ECB in Frankfurt. De Unie heeft drie pijlers waarop haar taken zijn berust: het toezicht op de Europese banken, het resolutiemechanisme en het depositogarantiestelsel.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 25 juni 2017

Economische logica haalt president in: Amerikaanse jobs verhuizen naar China en Mexico

In december vorig jaar kondigde de Amerikaanse president Donald Trump (toen nog president-elect) aan een akkoord te hebben afgesloten met aircoproducent Carrier. Dat bedrijf, dat zijn hoofdzetel in de Amerikaanse staat Indiana heeft (de thuisstaat van vice president Mike Pence), kreeg 7 miljoen dollar steun om één van haar fabrieken niet te verhuizen naar Mexico. In ruil voor die steun zouden 1.069 mensen ruim 10 jaar lang hun job behouden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 25 juni 2017

Brexit: “Britten beginnen valse economische beloftes door te hebben”

De Britten beginnen te begrijpen dat de brexit slechts valse beloftes herbergt. Dat heeft de Amerikaanse investeerder Georges Soros in een column op de nieuwssite van Project Syndicate gezegd.

De beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie los te scheuren, dreigt de Britse huishoudens volgens Soros immers in een spiraal van toenemende schulden, krimpende gezinsbudgetten en dalende levensstandaarden te storten.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs