Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 3211 tot 3215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Deze kenners laten zich uit over bitcoin voor 2017

Alsof we tijdens oud en nieuw nog niet genoeg vuurwerk gezien hebben, galmde het vuurwerk de dag erop nog even door. Bitcoin luidt 2017 spetterend in door de $1.000 voor de tweede maal sinds zijn zo jeugdige bestaan te doorbreken.

Niet enkel te doorbreken maar zich daar ook stabiel te positioneren. We gaan eindelijk zien wat overheden niet kunnen tegenhouden voor deze asset: een realistische marktwerking waarbij autoriteiten nauwelijks in staat zijn de controle hierop uit te oefenen wat zal leiden tot astronomische koersresultaten.

5 kenners laten weten wat ze van bitcoin verwachten voor 2017

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Eerste Chinese goederentrein op weg naar Londen

Op 1 januari is de eerste Chinese goederentrein richting Londen vertrokken, een belangrijke mijlpaal in het ‘Silk Road’ project van de Chinese premier Xi Jinping. De trein legt in achttien dagen een afstand van meer dan 12.000 kilometer af en zal onderweg door tien verschillende Europese landen en vijftien grote steden komen, zo schrijft de China Railway Corporation in haar persbericht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Olieprijs stijgt naar hoogste niveau sinds medio 2015

De olieprijs is 2017 dinsdag met een stevige stijging begonnen. Handelaren reageerden op berichten dat Koeweit zijn olieproductie heeft beperkt, waarmee het land voldoet aan de afspraken die eind vorig jaar binnen oliekartel OPEC werden gemaakt.

De prijs van een vat Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg in de ochtendhandel ruim 2 procent naar een tussentijds hoogtepunt van 58,37 dollar.

Dat is het hoogste niveau sinds medio 2015. De termijnmarkt voor olie was dinsdag voor het eerst sinds de jaarwisseling weer geopend.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Wikileaks over papiergoud en volatiliteit goudprijs (1974)

De beste manier om het bezit van goud te ontmoedigen is door de volatiliteit van de goudprijs te verhogen. Dat moeten de beleidsmakers in de Verenigde Staten gedacht hebben toen het privé bezit van goud in 1974 weer werd toegestaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Bitcoin wint aan populariteit

De digitale eenheidsmunt, de bitcoin, lijkt opnieuw in de schijnwerpers te staan. Met de evolutie van de koers van de afgelopen weken trekt de digitale eenheidsmunt de aandacht van menig beleggers en investeerders. Deze week is de bitcoin een waarde van 1000 dollar per ‘munt’ aan het naderen.

De bitcoin is in drie jaar niet zoveel waard geweest als nu. Een bijzonder opmerkelijke evolutie van de koers vermits deze digitale eenheidsmunt een half jaar geleden nog maar 500 dollar waard was en twee jaar geleden slechts 200 dollar.