Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3211 tot 3215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Hoelang zal deze munteenheid nog stand houden?

Dat de Europese munteenheid heeft gefaald behoeven weinig lezers nog tekst en uitleg. De Europese unie werd een monetaire unie terwijl er na 15 jaar euro er amper stappen gezet zijn richting een politieke unie à-la ‘Verenigde Staten van Europa’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Grote banken helpen VS bij onderzoek manipulatie wisselkoersen

De Britse bank Barclays en de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup hebben justitie in de Verenigde Staten geholpen bij een groot onderzoek naar manipulatie van wisselkoersen.

Dat komt naar voren uit bij de rechtbank ingediende stukken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Gibraltar wil speciaal statuut binnen Brexit

Nadat 96% van de kiezers in Gibraltar er op 23 juni voor had gestemd om bij de Europese Unie te blijven, heeft Fabian Picardo, de premier van de stadstaat,  zondag op de BBC voor een speciaal statuut voor de Britse enclave gepleit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

China opent strijd tegen VS en EU over vrije markteconomie

China heeft vandaag stappen ondernomen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) om te protesteren tegen de weigering van de Europese Unie en de Verenigde Staten om het land de status van vrije markteconomie toe te kennen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Chinese krant: ‘Trump is als een ‘kind’ dat geen weet heeft van buitenlandpolitiek’

China zal niet langer samenwerken met de Verenigde Staten indien president-elect Donald Trump niet vasthoudt aan het ‘één-China’-politiek beleid.

Het gaat  om een diplomatieke formule die ongeschreven regels omvat over de manier waarop overheden, bedrijven en organisaties zich inzake de kwestie-Taiwan dienen te gedragen. Taiwan is een de facto onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee die wegens tegenstand van de Volksrepubliek China door een overgrote meerderheid van landen niet als staat erkend wordt.

Zo eist China dat Taiwan wordt geboycot bij vergaderingen van internationale organisaties. Ook moetenTaiwanese sporters die niet onder de naam ‘China’s Taiwan’ willen uitkomen op de Olympische Spelen worden gediskwalificeerd.