Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32106 tot 32110
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Analist Société Générale: ‘Aandelen gaan crashen, hyperinflatie op komst’

De Franse Société Générale heeft wereldwijd zo’n 120.000 mensen in dienst en één van die werknemers is Albert Edwards. Deze analist verwacht dat er in de komende tijd veel zaken zullen gaan veranderen op een nogal negatieve manier. Albert ‘US housing market optimists are Nuts’ Edwards verwacht namelijk dat de aandelenmarkten flink zullen gaan dalen. De S&P500 staat momenteel nog

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Abenomics faalt: Japan kent grootste deflatie sinds 2010

, of wel de nooit geziene geldcreatie van de Bank of Japan onder leiding van Shinzo Abe, lijkt faliekant te falen. Na 6 maanden en een devaluatie van de Yen met 30 % heeft Abenomics nog niets bereikt (buiten stijgende beurskoersen). In plaats van inflatie te creëren, wordt de devaluatie alleen maar sterker.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Centrale banken stimuleren de aandelenmarkten

Bloomberg: “Central banks, guardians of the world’s $11 trillion in foreign-exchange reserves, are buying stocks in record amounts as falling bond yields push even risk- averse investors toward equities.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Steeds meer slechte leningen in Italiaanse banken

Italiaanse banken zagen het percentage slechte leningen op de balans in 2012 sterk toenemen. De Banca Monte dei Paschi di Siena zag het percentage ten opzichte van 2011 zelfs verdubbelen tot 4,5% en heeft inmiddels meer risico op deze leningen dan het kan dragen met haar eigen vermogen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Australië zet deel valutareserves om in Chinees schuldpapier

Australië en China zoeken toenadering, want de twee landen zijn goede handelspartners van elkaar. Ze willen niet alleen de handel bevorderen door de eigen valuta te gebruiken, ook willen ze meer investeringen in elkaars economieën mogelijk maken. China heeft Australië toestemming gegeven Chinese staatsobligaties te kopen.