Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32121 tot 32125
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Spaanse werkloosheid remt West-Europese beurzen af

Met Spanje gaat het van kwaad naar erger. Donderdagmorgen was er het bericht dat de werkloosheid in het land is toegenomen tot 27.16 percent van de beroepsbevolking, wat een nieuw recordcijfer is. Volgens Reuters was er slechts gerekend op een toename tot 26.5 percent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Bedrijfskredieten in eurozone nemen verder af

De kredietverlening aan bedrijven in de eurozone is in maart met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag bekend.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

6 bedrijven hebben onze voedselproductie in greep

Een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie veroorzaakt reuring op veel sociale media sites, zoals nujij en facebook. In de nieuwe richtlijn wordt de handel van zaaigoed geregeld voor de hele EU. Grote bedrijven zoals Monsanto en Bayer lijken daar veel baat bij te hebben. Zo vrezen milieu-organisaties dat kleine zaadbedrijven en zelfs hobbykwekers geen zaden meer mogen verkopen of ruilen. Kathleen van Brempt, Belgische socialistische europarlementariër en voormalige minister, waarschuwt voor de enorme macht die grote bedrijven hebben over onze voedselproductie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Goudprijs stijgt maar GLD fonds moet verkopen

Het GLD fonds, het grootste goud-ETF ter wereld, heeft dit jaar al 250 ton goud geliquideerd. Het fonds blijft goud uit de kluis halen, terwijl de goudprijs alweer aan het stijgen is. Blijkbaar willen meer beleggers eruit. Waar blijft het fysiek goud?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Hoe slecht nieuws voor Barrick Gold goed nieuws is voor goud en zilver

Barrick Gold overweegt de sluiting van zijn Pascua Lama project of ze gaan voor een kleinere mijn in het Argentijns gedeelte. Dit is een doorn in het oog voor Barrick Gold omdat het Pascua Lama project een van zijn grootste projecten is. Maar dit kan positieve gevolgen hebben voor de goudprijs en de zilverprijs in het bijzonder zegt