Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 3216 tot 3220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Wie zit er achter de stijging van de Bitcoin?

Er zijn heel wat mensen die met veel argwaan tegen de Bitcoin aankijken. De virtuele munt zou volgens sommige kenners zelfs onbetrouwbaar zijn en daarnaast zou de levensduur van deze munt niet erg lang zijn. Toch hebben deze doemdenkers vooralsnog niet het gelijk aan hun zijde.

De Bitcoin heeft er een geweldig beursjaar opzitten. De virtuele munt wist in 2016 met 120% te stijgen tot koers 952 dollar. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de virtuele munt de magische grens van 1000 dollar weet te bereiken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Kans een robot jouw job overnemen in een van deze 11 sectoren?

De angst dat technologie geleidelijk aan onze jobs zal overnemen is een steeds relevanter wordend onderwerp. Al in 1589 weigerde koningin Elizabeth I een patent op een – voor die tijd revolutionaire – breimachine goed te keuren:

“Stel je eens voor wat dit zou kunnen aanrichten bij onze arme burgers. Het zou hen gegarandeerd hun jobs kosten en hen tot bedelaars degraderen.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Japanse verzekeraar vervangt kantoorwerkers door robots… en bespaart 1 miljoen euro per jaar

De Japanse verzekeraar Fukoku Mutual Life Insurance schrapt meer dan dertig banen op de dienst waar de schadeclaims worden geregistreerd. De betrokken werknemers worden vervangen door robots van het type IBM Watson Explorer.

Het bedrijf zegt door de ingreep een besparing van ruim 1 miljoen euro per jaar te kunnen realiseren. De robots zullen worden ingezet om ziekenhuisgegevens en andere documenten uit de dossiers te scannen en verwerken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Dit kan zorgen voor een hogere goudprijs in 2017

De goudsector heeft er een bewogen beursjaar opzitten. Tijdens het eerste halfjaar van 2016 wist de goudprijs flink in waarde te stijgen, maar daarna wist het opnieuw in een dalende trend te belanden. De afgelopen weken is de goudprijs hard in waarde gedaald en steeds meer beleggers vragen zich af of het gele edelmetaal op dit moment weer koopwaardig is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Verenigd Koninkrijk loopt mogelijk 40 miljard euro mis door Brexit

Door uit de Europese Unie te stappen, loopt het Verenigd Koninkrijk mogelijk bijna 40 miljard euro aan directe financiële steun mis.

Dat blijkt uit een analyse van het Britse parlement, meldt Bloomberg dinsdag.