Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 3216 tot 3220
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Platinum- and Palladium-producing Countries

Top 5 Platinum- and Palladium-producing Countries in 2016

Platinum-group metals (PGMs) include platinum, palladium, rhodium and other metals, and are prized for their durability, resistance to corrosion and excellent catalytic properties. These characteristics make PGMs useful in everything from jewelry to electronics.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Robots die onze jobs overnemen? Schromelijk overdreven!

Nogal wat 'trendwatchers' doen graag aan bangmakerij als het over technologische ontwikkelingen gaat. Zo konden we de afgelopen jaren meermaals paniekberichten lezen dat de automatisering en digitalisering de meeste van onze jobs bedreigen. Er zijn maar weinig jobs die volledig geautomatiseerd kunnen worden, sust Stijn Decock, hoofdeconoom bij VOKA.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Waarom u armer wordt!

Er zouden 59.000 jobs in België bijkomen, bij ongewijzigd beleid, zo meldt de nationale bank (NBB). De Regering Michel steekt de pluimen voor dit banenrapport bij op haar eigen hoed. Maar is dat wel terecht? En wist u dat u ondertussen al weer 4% armer bent geworden en dat dit door de hoge inflatie alleen maar erger wordt?

De Nationale Bank van België klinkt in haar nieuwste rapporten positief over de economische toestand. Vooral de arbeidsmarkt zou gaan floreren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Jongste Britse EuroMillions-winnaar wil loterij-organisatie voor de rechtbank slepen

Jane Park (21) was nog maar 17 jaar toen ze in maart 2013 met EuroMillions 1 miljoen pond won. Maar nu wil ze de Lottoverantwoordelijken voor de rechter slepen. "Soms wens ik dat ik het winnende biljet nooit gekocht had", zegt de twintiger uit het Schotse Midlothian aan de Britse zondagskrant Sunday People.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Komt protectionisme van de jaren dertig terug?

In 1985 kwamen de ministers van Financiën van de vijf grootste economieën in het Plaza hotel in New York bijeen om het probleem van de sterke dollar aan te pakken. De waarde van de Amerikaanse munt was begin jaren tachtig sterk gestegen, met als resultaat dat Amerikaanse bedrijven steeds minder concurrerend werden en dat het voor Amerikanen steeds aantrekkelijker werd om goederen te importeren in plaats van deze zelf te produceren.