Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3216 tot 3220
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Banksector in goede doen

De banksector is de laatste tijd in goede doen. De hoofreden is de steilere rentecurve. Banken verdienen terug geld met hun core business.

De traditionele business waarbij banken op korte termijn geld opnemen om op lange termijn uit te lenen aan hogere rentes bracht de laatste tijden niet veel meer op. Er werd gevreesd voor ongelukken in de sector. Het beleid van de centrale banken heeft de rentes zo fel naar beneden gebracht dat het voor de financials nog zeer moeilijk was om geld te verdienen. Op korte termijn was de rente bijna 0, maar op lange termijn ook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Contrair beleggen is op dit moment vooral goud kopen

Je moet kopen wanneer anderen naar de uitgang lopen, zegt miljardair Warren Buffett. En die uitgang heeft momenteel een bordje ‘goud’ op de deur. Beleggers vluchten uit goud alsof het de pest is. Een contraire belegger kan daarom nu vooral zijn slag slaan bij het gele edelmetaal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Op de feiten vooruit lopen

Voor de zoveelste keer sluiten de Amerikaanse beurzen hoger. Toch is al dat optimisme volgens macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort maar moeilijk te verklaren.

Alweer alltime highs in de Verenigde Staten. Waar is dat optimisme op gebaseerd? Volgens De Kort heeft het alles te maken met Trump, maar zelf denkt hij dat beleggers op de feiten vooruit lopen. 'De rente loopt op, de ideeën van Trump zijn ook niet allemaal even groeibevorderend. Ik zie niet waar de beloofde verbetering vandaan zou moeten komen.'

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Turkije vervangt pro-Navo getrouwen door pro-Russische hardliners

De hogere diplomatieke en militaire kaders van Turkije op buitenlandse posten en bij de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) worden steeds meer ingevuld door Russisch-gezinde hardliners die de plaats van pro-westerse figuren innemen.

Daardoor moet onder meer worden gevreesd voor een verzwakking van de Navo, wat als een overwinning voor de Russische president Vladimir Poetin zou moeten worden beschouwd. Dat hebben een aantal uitgerangeerde Turkse militairen aan generaal Curtis Scaparrotti, hoofdcommandant van de Navo, geschreven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Grafiek: ECB maakt inhaalslag in WK geldontwaarding

De ECB is hard op weg het balanstotaal van de Amerikaanse centrale bank te overtreffen. Toen de Federal Reserve in 2014 stopte met het opkopen van obligaties had ze in totaal voor $4,5 biljoen op de balans staan, terwijl de balansomvang van de ECB op dat moment omgerekend slechts $2,5 biljoen was. Maar door het opkoopprogramma van Draghi groeide het balanstotaal in een hoog tempo naar een totaal van meer dan $4 biljoen.