Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 32156 tot 32160
Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Goud maakt helft van recordverlies alweer goed - Express.be

Goud heeft zopas zijn grootste 8-daagse inhaalrally in de voorbije 20 maanden achter de rug. Nadat het edelmetaal woensdag opnieuw 1% hoger ging klokte het af op 1.445 dollar per ounce en heeft het de helft van het recordverlies op 12 april goed gemaakt.

Het lijkt er op dat de grote vraag naar fysisch goud - in Azië zou sprake zijn van een heuse goudrush - dat zowat over ter wereld wordt genoteerd terug in de prijs verrekend zit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

West-Europese beurzen voor 4de dag op rij hoger, durable goods remmen beurs van Wall Street af

Op de West-Europese beurzen kan de pret niet op, woensdag gingen de koersen al voor de 4de dag op rij hoger. De investeerders verrekenen al volop de mogelijkheid van een nieuwe renteverlaging door de ECB. Vanmiddag weten we of die er ook daadwerkelijk komt.

Ioan Smith, strategist bij Knight Capital Europe Ltd. in London, is verbaasd dat rente-optimisme zo groot is dat zelfs een tegenvallende Duitse IFO-index met de mantel van de liefde werd bedekt. Voorlopig wil niemand iets horen van slecht nieuws, het wordt telkens opnieuw naar de achtergrond geduwd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Eindigt de eurocrisis in oorlog?

John Diks van gewoon nieuws schrijft een stuk over de crisis in Europa. Hij besluit met: Oorlogen in Europa zijn om mindere redenen gevoerd. Op zich heeft hij gelijk. Hoewel er momenteel nog helemaal geen aanleiding is tot een oorlog, eindigt een crisis veelal in een oorlog. Waarom zou het deze keer anders zijn? Hopelijk zal het zover niet komen en zal de politiek zegevieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Aanschuiven bij de Perth Mint voor goud

Een ongewoon beeld bij de Perth Mint in Australië. De bevolking staat in lange rijen aan te schuiven om fysiek goud te kopen. Bij de opening van de Perth Mint stormde iedereen naar binnen, allemaal om goud te kopen, niet om goud te verkopen.

De verkoop van gouden munten steeg in Australië met 49 procent in het eerste kwartaal van 2013. Door de daling van de goudprijs verdubbelde het volume van de Perth Mint op een week tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Een bijna garantie op stijgende prijzen bij deze edelmetalen

Samen met goud en zilver zijn de prijzen voor platina en palladium mee onderuit gegaan de laatste weken. Maar de fundamenten voor deze twee edelmetalen ogen veel beter dan voor goud. Platina en palladium worden vooral in de auto-industrie gebruikt en het is deze sector die vooral in China een enorme boom kent.