Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 32171 tot 32175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Een succesvolle belegging in grondstoffen maak je met dit aandeel

Samen met de goudprijs gingen andere grondstoffen ook mee de dieperik in de laatste dagen. Logisch gevolg is dat de aandelen in de grondstoffensector ook klappen krijgen. Zo ook BHP Billiton (BHP). Dit zou wel eens een goed instapmoment kunnen zijn volgens

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Opleving markt verpakte leningen

Dit was een stijging van 6,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, maar nog wel bijna de helft minder dan in 2010. Dit maakte De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag bekend.

Het vertrouwen van beleggers in deze zogeheten securitisaties is weer iets gestegen, stelt een woordvoerder. In de eerste jaren van deze eeuw was het 'securitiseren', het verkopen en verpakken van leningen, een veelgebruikte methode voor banken om geld op te halen. In 2005 piekte de markt op ongeveer 50 miljard euro.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Paulson verliest $1 miljard op goud

John Paulson, een Amerikaanse hedgefonds-manager in New York City en president van Paulson & Co, heeft in de afgelopen twee handelsdagen door de wegzakkende goudprijs bijna $1 miljard verloren. De prijs van het edelmetaal kelderde met 13%. Op papier is hij dit jaar $1,52 kwijtgeraakt. Van het beheerde vermogen van $9,5 miljard aan het begin van het jaar stak hij 85% dit jaar in goud.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Het einde van geld?

JANNEKE WILLEMSE

Nu het internetbankieren storingen vertoont en de prijs van Goud en Zilver omlaag duikelt, vraag ik me af: is dit het einde van geld?

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

IMF verlaagt verwachtingen wereldeconomie

De aanhoudende recessie in Europa en een lentedip in de Amerikaanse economie hebben een negatieve impact op het herstel van de wereldeconomie, concludeert het Internationaal Monetair Fonds.