Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 32171 tot 32175
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Minder Nederlanders op vakantie

Minder Nederlanders hebben vorig jaar vakantie gevierd. Dat is de eerste daling in drie jaar tijd.

81,4 procent van de Nederlanders ging vorig jaar op vakantie, tegenover 81,9 procent een jaar eerder. Wel nam het totale aantal vakanties toe en gaven mensen per vakantie meer geld uit. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

CPB: wereldhandel neemt af

De internationale handel is in februari met 0,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Centraal Planbureau (CPB) donderdag bekend op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

China heeft 700 vijfsterrenhotels; Vlaanderen 1

China heeft al meer dan 700 vijfsterrenhotels en ze blijven als paddestoelen uit de grond rijzen. Driekwart van alle nieuwe hotels die er vorig jaar de deuren openden waren vijfsterren. Zowat elke bouwproject van enig formaat komt in China inclusief een vijfsterrenhotel. De reden is eenvoudig: dit soort hotels brengt naast het prestige ook de naam van een globaal bekend merk, wat de aantrekkingskracht voor investeerders moet vergroten.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Multinationals houden voedselprijzen hoog - megawinsten dus

De prijzen van koffiebonen dalen hard, maar in de winkels blijven pakken en cups even duur. Vooral de productie van de lekkerste soort, Arabica, groeit snel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Groeilanden: geen homogeen blok!

Bij Slim Beleggen nemen we een brede visie op de groeilanden. We zeggen al lang dat elk land zijn eigen dynamiek heeft, en dat de BRIC-landen geen homogeen blok zijn.

Bij de gereputeerde vermogensbeheerder Petercam denken ze er daar blijkbaar ook zo over. Hans Bevers, econoom met specialisatie groeilanden, werd geïnterviewd op Tijd tv.