Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 32176 tot 32180
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Prijs van Bitcoins weer op $60

De prijs van Bitcoins bereikte vorige week nog een record van $266 per stuk, maar sindsdien is er al veel lucht uit de koers gegaan. De Bitcoin bubbel was slechts van korte duur. Toch is de prijs van $60 nog steeds een viervoud van de prijs aan het begin van dit jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Mijnbouwbedrijven getroffen door daling goudprijs

De daling van de goudprijs raakt de mijnbouwbedrijven hard. Ze moeten hun eindproduct tegen een veel lagere prijs naar de markt brengen, terwijl de productiekosten al jaren aan het stijgen zijn. De winstmarge is gedecimeerd en de koersen van veel aandelen zijn terug bij het niveau van eind 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Goud is een grondstof, geen geld

Dat zijn de woorden van Barry Ritholtz van The Big Picture. Goud doet het vooral goed als er geldcreatie is en als de economie aantrekt waardoor er inflatie ontstaat. Momenteel is inflatie onder controle door de hoge werkloosheid en de ondercapaciteit van de economie. Goud is een grondstof zoals een ander en kan dus ook zakken in prijs.

Het is moeilijk om een waarde te plakken op goud in tegenstelling tot obligaties of aandelen. Het maakt geen winst en het betaalt geen dividend. De waarde komt vooral voort uit zijn schaarste. De prijs van goud zou dus moeten komen door vraag en aanbod. Goud is een grondstof en geen monetaire activa, de prijs kan dus dalen, net zoals andere grondstoffen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Bill Gross nog steeds positief over goud

Bill Gross van Pimco heeft op twitter gezegd dat hij nog steeds enthousiast is over goud. Het is volgens hem een goed instrument om vermogen te beschermen tegen het ruime monetaire beleid van centrale banken, dat volgens de obligatiebelegger voorlopig niet stopgezet zal worden.