EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32181 tot 32185
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Column Kees de Kort | De baas der bazen wil hervormingen zien

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. Waarom? De FED is aan het stimuleren en zegt hier nog wel een tijd mee door te gaan. "Kortom, de FED zegt eigenlijk: zonder ons zal de Amerikaanse economie niet lekker draaien."En daar komt volgens De Kort nog een schepje bovenop. "James Bullard, president van de Federal Reserve Bank van st. Louis, heeft gezegd in een toespraak in Europa, dat de ECB er verstandig aan doet om ook eens zwaar te gaan kopen. Want als de ECB dat niet doet, zal Europa richting een Japans scenario gaan van magere groei en deflatie.""Het komt toch niet vaak voor dat de ene monetaire autoriteit zich heel nadrukkelijk uitlaat over wat een ander doet", gaat De Kort verder. Nog opmerkelijker, volgens de macro-econoom: "Jaime Caruana, de grote baas van de BIS, de centrale bank van de centrale banken, werpt de vraag op of het wel slim is om door te gaan met het ongelimiteerd steunen door de monetaire autoriteiten. Hij zegt: jongens, jullie doen heel veel om de centrale banken te helpen, zoals kopen, rente verlagen. Maar de resultaten vallen tegen. Want er wordt niet veel aan hervorming gedaan. Niet in Amerika, Japan en niet in de Eurozone.""Dus Caruana, de topman, de baas der bazen, de echte meneer in de monetaire wereld, zegt gewoon keihard dat de effectiviteit van het monetaire beleid toch wel erg tegenvalt. In ieder geval nu, omdat het niet wordt gecombineerd met hervormingen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Lagarde verdacht van machtsmisbruik in zaak-Tapie

IMF-topvrouw Christine Lagarde moet morgen voor het gerecht in Parijs verschijnen in de zaak rond Bernard Tapie. Volgens de Franse krant Le Monde heeft ze een oproepingsbrief ontvangen, iets wat in gerechtskringen wordt bevestigd. Lagarde wordt verdacht van machtsmisbruik.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Wat heeft de goudprijs gemeen met de koers van Apple en Facebook?

“Niets polariseert een discussie over beleggen meer dan goud,” schrijft Mohamed El-Erian, CEO van de beleggingsfirma PIMCO, in de Financial Times. Volgens hem voorspellen de recente goudprijsschommelingen weinig goeds voor het algemene economisch model van de Westerse mogendheden.

Lees verder op express.be
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Eurozone verliest in snel tempo marktaandeel in de wereldeconomie

Dr. Dan Steinbock is een naam die misschien minder bekend in de oren klinkt, maar de man heeft wel degelijk zijn sporen verdient als research director of International Business bij het India China and America Institute (USA) als Visiting Fellow aan de Shanghai Institutes for International Studies (China) en het EU Center (Singapore).

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Bouman: ruim baan aan alternatief voor bankkrediet

Er moet snel werk worden gemaakt van andere vormen van kredietverlening voor bedrijven, om minder afhankelijk te worden van banken.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs