Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 32186 tot 32190
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

'ECB wil banken helpen in kredietverlening aan MKB'

Jorg Asmussen van de ECB heeft tegenover Die Welt gezegd dat er binnen de centrale bank gesproken wordt over het opkopen van zogeheten 'asset-backed securities'. Als banken slechte leningen over kunnen hevelen naar de balans van de centrale bank kunnen ze meer kredieten verstrekken aan het MKB.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

'Uurloon jongeren daalt door crisis'

Dat blijkt uit onderzoek onder 1700 jongeren van vacaturesite Bijbanen.nl. Tussen 2008 en 2010 steeg het bruto uurloon van jongeren nog van 6,59 naar 7,63 euro. In 2012 stegen de salarissen minder hard dan de inflatie tot 7,91 euro.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

‘Toekomstscenario voor grondstoffen ontbreekt bij bedrijven’

De risico’s van tekort aan olie, water en hout komen bij bedrijven steeds hoger op de agenda te staan. Veel bedrijven hebben echter nog geen passend toekomstscenario.

Consultancybureau Ernst & Young en duurzaamheidsplatform GreenBiz onderzochten in 2012 de groeiende trends in duurzaam ondernemen. Daaruit blijkt dat bestuurders duurzame risico’s – zoals een tekort aan olie, water en hout – steeds hoger op de agenda zetten. Dit bleek eerder ook al uit een onderzoek van adviesbureau PwC onder bijna 800 CEO’s wereldwijd. De kosten van energie en grondstoffen werd door 53 procent van hen als grootste bedreiging voor de bedrijfsvoering gezien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Triggers voor een nieuwe eurocrisis in 1 grafiek

De eurocrisis is na Cyprus weer helemaal van het toneel verdwenen. De rentevoeten van alle Europese landen zitten weer in een dalende lijn. En toch blijft de Europese economie achteruit gaan en de werkloosheid stijgen.  Ook de overheidstekorten zitten nog steeds in stijgende lijn. En toch lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Chinese goudconsumptie stijgt meer dan 25 % in het eerste kwartaal

Volgens de China Gold Association steeg de goudconsumptie in China naar 320,54 ton in het eerste kwartaal van 2013. Dit is een stijging van 25,6 % op jaarbasis.  De China Gold Association verwacht dat de goudconsumptie nog zal versterken door de lagere prijs van goud op de markten.

De goudconsumptie in maart verdubbelde reeds tot een all time high nadat de prijs was gedaald tot het laagste niveau in 2 jaar. Consumenten en industriële gebruikers zien de lagere goudprijs als een opportuniteit zo staat op