Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32186 tot 32190
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Doet de Verenigde Staten een Cyprus? Het lijkt er wel op.

Recent zei Federal Reserve gouverneur Jeremy Stein: 

If systemically important financial institutions or SIFI, does fail, the losses would fall on its shareholders and creditors, and taxpayers would have no exposure ... Perhaps more to the point for TBTF (too big to fail), if SIFI does fail, I have little doubt that private investors will, in fact, bear the losses -- even if this leads to an outcome that is messier and more costly to society than we would ideally like.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Hedge funds bekennen kleur: goudprijs kan stijgen

Voor de onmiddellijke toekomst van het goud is uiteraard het gedrag van de grote marktpartijen van doorslaggevend belang. Het zijn waarschijnlijk zij die hebben bijgedragen tot de onwaarschijnlijke prijsval die we op 2 opeenvolgende handelsdagen mochten beleven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

De Aziatische goudrush: De foto’s

Je kunt wel zeggen dat er een goudrush aan de gang is, maar waar zijn de bewijzen hoor ik wel eens zeggen. De bewijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

De EU is het probleem, niet de oplossing

Lars Seier Christensen, CEO SaxoBank schrijft op zijn blog dat de Europese Unie het probleem is en niet de oplossing van de eurocrisis. Het vertrouwen in het Europese project brokkelt geleidelijk aan af. De bevolking zet zich af tegen de stappen die de Europese leiders nemen. Ofwel komt er een ondemocratische integratie ofwel valt Europa uiteen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Alleen rijkste Amerikanen zagen hun vermogen groeien

Tussen 2009 en 2011 zagen de 7% rijkste huishoudens in de VS hun vermogen met 28% groeien. De overige 111 miljoen Amerikaanse huishoudens met een kleiner vermogen werden gemiddeld 4% armer. Het verschil zou te verklaren zijn door het feit dat vermogende huishoudens meer aandelen en obligaties bezitten, die meer waard werden in deze periode.