Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 32196 tot 32200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Goud is een grondstof, geen geld

Dat zijn de woorden van Barry Ritholtz van The Big Picture. Goud doet het vooral goed als er geldcreatie is en als de economie aantrekt waardoor er inflatie ontstaat. Momenteel is inflatie onder controle door de hoge werkloosheid en de ondercapaciteit van de economie. Goud is een grondstof zoals een ander en kan dus ook zakken in prijs.

Het is moeilijk om een waarde te plakken op goud in tegenstelling tot obligaties of aandelen. Het maakt geen winst en het betaalt geen dividend. De waarde komt vooral voort uit zijn schaarste. De prijs van goud zou dus moeten komen door vraag en aanbod. Goud is een grondstof en geen monetaire activa, de prijs kan dus dalen, net zoals andere grondstoffen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Bill Gross nog steeds positief over goud

Bill Gross van Pimco heeft op twitter gezegd dat hij nog steeds enthousiast is over goud. Het is volgens hem een goed instrument om vermogen te beschermen tegen het ruime monetaire beleid van centrale banken, dat volgens de obligatiebelegger voorlopig niet stopgezet zal worden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Ook Achterhoekse munt wil eigen koers varen

Ondernemer Antoinet van Helvoirt is een van de initiatiefnemers van een Achterhoekse munt. En ze staat niet alleen. Een groep regionale banken, burgemeesters en  ondernemers uit de Gelderse regio ziet het plan wel zitten. Als de munt er komt, moet het een volledige variant zijn op de euro, en geen sociaal ruilmiddel zoals die er al meer zijn in Nederland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

De cijfers achter de goudcrash

De daling van de goudprijs gisteren gebeurde onder een groot volume en met enorme short-contracten die op de markt werden gegooid. De grote van de short-contracten is ongezien. Van een normale marktwerking is dan geen sprake meer aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Indiërs en Chinezen profiteren massaal van daling goudprijs

Afgelopen vrijdag zagen we al sterk verhoogde aankopen van fysiek goud uit Oosterse landen. Bij de crash van de goudprijs gisteren, zette dit proces zich verder. Indiërs en Chinezen liepen bijna letterlijk de deuren plat bij de lokale juweliers om goud te kopen aldus