Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 32206 tot 32210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Warren Buffett ziet beurskoersen ‘nog veel hoger’ klimmen

De U.S. stock indexen staan op all-time highs, maar dat schrikt veel bekende investeerders niet af. Warren Buffett ziet bv. de beurskoersen ‘nog veel hoger’ klimmen, zij het dat hij voor de volgende stijgingsfase geen exacte timing geeft. De Fed is momenteel de spelbepalende factor.

Buffett ziet bovendien een positief effect van het bereiken van mijlpalen zoals 15,000 door de Dow Jones Industrial Average Index. Het bereiken van zo’n barrière is een blikvanger in de media die niet zonder effect zal blijven voor de doorsnee Amerikaan die op Main Street komt winkelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Roubini: Deze rally kan nog 2 jaar duren

Nouriel Roubini gaf recent een interview aan CNBC over de huidige rally in aandelen. Volgens Roubini zitten we in het midden van een bubbel die zal eindigen in een zware crash. Maar de bubbel kan nog verder opgeblazen worden en de huidige rally kan nog 2 jaar aanhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Gaat de ECB slechte leningen overnemen van zwakke banken?

Volgens BusinessInsider bespreekt de Europese Centrale Bank de mogelijkheid om het asset-backed securities (ABS) programma nieuw leven in te blazen. Met ABS kunnen banken hun slechte leningen doorschuiven naar andere instituten om hun balans op te poetsen. De ECB bekijkt nu of het zelf die slechte leningen kan overnemen.

Om aan de nieuwe kapitaalvereisten te voldoen zijn er nog veel Europese banken die hun balans moeten oppoetsen. Door slechte leningen door te verkopen, kunnen ze dit gemakkelijker bereiken. Zo verhogen ze hun kapitaal- en liquiditeitsbuffers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

‘Netflix, Amazon, Google, Priceline krijgen voorkeur boven Facebook’

Facebook verdiende vorige week eindelijk nog eens een klein applausje wanneer uit de earnings bleek dat het bedrijf groeide in mobile ad revenu. De investeerders op de beurs van Wall Street meenden daaruit te mogen opmaken dat de mobiele strategie van Facebook nu toch vruchten afwerpt.

Kevin Landis, CIO van Firsthand Funds, sprak een jaar geleden nog van een dreigscenario, maar inmiddels is die dreiging grotendeels weggevallen. Integendeel zelfs, het voordeel is een nadeel geworden wanneer met het nieuwe Facebook Home rekening gehouden wordt.

Bron: prijsvanzilver.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Zilver verloor in April 12% van haar waarde!

We weten dat het al langere tijd niet erg goed is gesteld met de edelmetaal markten. Zo zijn er in 2013 al grote verliezen geweest voor zowel de goudprijs en ook zilver ontkomt niet aan de slachting die op dit moment plaatsvindt. Zilver verloor alleen in april al 12% van haar waarde!