Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32211 tot 32215
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

'Euro is niet langer een valabele meeteenheid'

In zijn wekelijkse column in de Financial Times komt Wolfgang Munchau met een interessante stelling inzake het ECB-rapport waaruit eerder deze maand naar voren kwam dat Cypriotische huishoudens rijker zijn dan Duitse huishoudens.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goldman Sachs speelt voor Nostradamus

Het minste wat kan worden gezegd is dat Goldman Sachs de nek durft uit te steken. Boven de Amerikaanse beurs hangt een dikke mist veroorzaakt door de grote pakken dollars die door de FED over de financiële markten wordt uitgesproken. Wie durft nog te voorspellen waar de beurs van Wall Street op het einde van dit jaar zal staan.

Het probleem is namelijk dat er de grootst mogelijke onduidelijkheid bestaat over de monetaire politiek die de FED volgt. Wanneer QE wordt stopgezet of stapsgewijze af te bouwen, kunnen de gevolgen navenant zijn. De toekomst ziet er dus hoogst onzeker uit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Groei Afrikaanse economie versnelt tot boven 5 procent

De economische groei in het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara zal in de periode 2013-2015 gemiddeld meer dan 5 procent bedragen. Toenemende investeringen, hogere grondstofprijzen en een aantrekkende wereldeconomie zullen daarvoor zorgen, voorspelt de Wereldbank vandaag in vooruitzichten voor de regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Frankrijk plant currency swap met China

Frankrijk lijkt klaar om een immense Yuan trading hub te worden in Europa. Parijs bezit momenteel al 10 miljard Yuan en is daarmee de 2e grootste bezitter van de Chinese munt in Europa, na Londen. Een nieuwe currency swap tussen Frankrijk en China moet de Yuan stimuleren als handelsmunt aldus Reuters

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

‘Vernietiging Euro-systeem zal veel meer kosten dan redding EU’

Josef Ackermann, de voormalige chief executive officer van Deutsche Bank AG (DBK) en nu voorzitter van Zurich Insurance Group AG, is van mening dat het toelaten dat de euro omvalt veel meer geld zal kosten dan het uitdiepen van de politieke en economische banden in de EU.

Volgens Ackermann bestaat er een duidelijke behoefte aan een verenigd Europa om op topniveau te blijven onderhandelen met andere belangrijke regio’s in de wereld. Samen staan we sterk, maar een verdeeld Europa zal er niet meer in slagen om een vuist te maken.