Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32211 tot 32215
Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Aan de vooravond van een diepe crash?

Wat te doen als je veel fysiek zilver en goud in bezit hebt?

Clive Maund, die regelmatig op GoldSeek en SilverSeek schrijft, voorspelt dat goud wel eens naar, of zelfs dieper dan, de $1000 per troy ounce kan vallen, oftewel een verdere afstraffing van een pittige 30%. De grafiek van koper is helemaal eng, vooral omdat koper ook nog eens een goede voorspeller van de wereldeconomie is. Sinds november begonnen de kopervoorraden bij de London Metal Exchange en de COMEX al te groeien, en die zijn sindsdien al verdrievoudigd. De industriële vraag is dus flink gedaald. Koper wordt historisch als een goede voorspeller van de wereldeconomie gezien. Als koper verder gaat met zijn vrije val (waarbij net als bij goud megavolumes verhandeld zijn), richting het steunniveau van $1,25, dan voorspelt dat weinig goeds, en dat is een understatement.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Grafiek: De obligatiebubbel wordt opgeblazen

De rente op Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van 10 jaar zit al vanaf 1980 in een dalende trend. In drie jaar tijd is de rente op de Amerikaanse Treasuries al meer dan gehalveerd. Hoe laag kan de centrale bank de rente nog brengen met QE, voordat men het vertrouwen in de groeiende schuldenberg verliest?

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Het weerzinwekkende bail-invoorstel

Is de bail-in van de Bank of Cyprus een voorproefje voor wat ons te wachten staat?Wordt er een “roof op het spaargeld” in de Europese Unie en Noord-Amerika voorzien, wat kan resulteren in een totale beslaglegging van bankdeposito’s?In Cyprus is het gehele betalingssysteem verstoord, wat leidt tot de overdracht van de reële economie.Pensioenen en salarissen worden niet langer uitgekeerd. De koopkracht is ingestort.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Goldman Sachs op een andere planeet: “vertrouwen in goudbezit neemt af”

Goldman Sachs heeft gisteren kenbaar gemaakt dat het zijn short positie in goud heeft gesloten. De bank waarschuwt nog wel voor de mogelijkheid van verdere goudprijsdalingen, aangezien “het vertrouwen in het bezitten van goud verder afneemt”.

Op precies dezelfde dag stonden de kranten vol met berichten over goud. Goudverkopen in Shanghai bereiken nieuwe records. Japan wordt voor het eerst in acht jaar een netto koper van goud, waar het in het verleden stelselmatig het metaal heeft verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Grootste goudrush in China in 20 jaar!

Heeft u ooit op enig moment de vrees gekoesterd dat de sell off bij het goud de Chinese kopers op de vlucht had gejaagd? Niets blijkt minder waar te zijn. Vanzelfsprekend werden de gebeurtenissen op de goudmarkt ook in China op de voet gevolgd. Niemand begreep goed wat er aan de hand was.