Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 32236 tot 32240
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Huishoudens geven opnieuw minder uit

Huishoudens hebben in februari 2,2 procent minder geld uitgegeven aan goederen en diensten dan een jaar eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Vakbonden blokkeren regionale kantoren bij Belfius

Militanten van de socialistische en liberale vakbond sluiten sinds zes uur de toegang tot de regionale kantoren van Belfius af, uit onvrede met het besparingsplan van de directie. Na eerdere vakbondsacties aan de hoofdzetel van de Belfiusbank, richtten de vakbonden BBTK en ACLVB hun pijlen op regionale zetels, in Antwerpen, Gent, Luik en Bergen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Een tijdlijn van economische bubbels

Goldman Sachs heeft een tijdlijn gemaakt van verschillende economische bubbels die de afgelopen eeuwen voorbij gekomen zijn. Wat is de volgende grote bubbel?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Het Abenomics effect in kaart gebracht

Sinds het aantreden van de nieuwe Japanse premier Shinzo Abe is de Nikkei index al met meer dan 50% gestegen. Ook is de munt niet meer zo duur tegenover de Amerikaanse dollar. Maar werkt het wisselkoersbeleid ook echt? De handelsbalans staat nog steeds diep in het rood.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Bernanke dit jaar niet naar Jackson Hole. Hmmmmm?!

Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, zal dit jaar niet meedoen aan het Jackson Hole Economic Policy Symposium wegens een conflict met zijn persoonlijke agenda. Dit symposium geldt als de belangrijkste van de centrale bankiers. De geschiedenis leert ons dat er in Jackson Hole meestal belangrijke beslissingen worden genomen en medegedeeld.