Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 32236 tot 32240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Ben Bernanke vernietigt de waarde van het geld

Een bekende Amerikaanse econoom uitte zich onlangs in niet mis te verstane woorden over Fed-baas Ben Bernanke. Hij nam de woorden Destroying the Value Of Money” en “Uprooting The Basic Stability Of Society” in de mond. Dat zijn zware beschuldigingen die Bernanke toch eens tot nadenken zouden moeten stemmen.

De president van de Federal Reserve heeft er blijkbaar weinig besef van hoeveel pijn hij aan de wereldeconomie kan toebrengen wanneer hij zijn gigantisch en nooit gezien economisch experiment moet stopzetten. Hetzelfde geldt overigens voor zijn Japans maatje Kuroda.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

"Er is geen tekort aan goudbaren"

Volgens een analist van de Perth Mint is er helemaal geen nijpend tekort aan goud. De oplopende premies en levertijden hebben alleen betrekking op de kleine goudbaartjes en de munten, waarvan de productiecapaciteit onvoldoende is. Grote 400 troy ounce goudstaven zouden nog volop verkrijgbaar zijn tegen lage premies. Ook zijn de premies op kilobaren nog niet noemenswaardig gestegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

11 redenen waarom de 21-ste eeuw de beste in de geschiedenis wordt...

Hoewel de crisis en de recessie heel wat pessimisme veroorzaken, zijn de vooruitzichten voor deze eeuw volgens Peter Garnry uiterst positief. Er staat ons immers zoveel fenomenale technologische vooruitgang te wachten dat onze zorgen weldra in het niets zullen vervallen. Garnry is het hoofd van Equity Strategy bij Saxo Bank en publiceert zijn voorspellingen op het financiële blog Trading Floor.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Lagarde haalt uit naar banken

Topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds heeft gisteren de beschuldigende vinger richting de banken gewezen. Die doen volgens haar nog steeds veel te weinig om de economie weer aan de praat te krijgen. ,,Ze moeten meer geld uitlenen aan bedrijven en huishoudens en hun winsten niet oppotten", zei ze gisteren tijdens een discussie met studenten aan de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Is Silver Wheaton nog een interessant bedrijf na de daling van de zilverprijs?

Silver Wheaton was door zijn uniek businessmodel een van de beste beleggingen onder de zilvermijnen. De daling van de zilverprijs zorgt voor de nodige kopzorgen.