Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 3226 tot 3230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Het ultieme teken dat de commoditysector weer ‘hot’ is

De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Als gevolg van de dalende grondstofprijzen hebben heel wat bedrijven het speelveld moeten verlaten. De bedrijven die de dans wisten te ontspringen, waren genoodzaakt om drastisch te snijden in de kosten.

De zwaarste tijd voor de grondstofbedrijven lijkt inmiddels achter onze rug te liggen. Het afgelopen jaar vond er een herstelbeweging plaats op de grondstoffenmarkt en de toekomst ziet er ook rooskleurig uit. Dat de commoditysector uit het dal klimt, blijkt onder andere uit de groeiverwachting van de grootste platinaproducent van de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

‘Het probleem is dat de meeste mensen niet weten hoe ze rijk moeten worden’

Inkomensongelijkheid is een groot probleem in de wereld. Er wordt vaak verwezen naar de superrijken. Maar daar ligt niet het probleem. Miljardairs als Steve Jobs en Bill Gates zijn ook vanaf nul begonnen in hun garage. Het probleem is dat veel mensen gewoon niet weten wat ze moeten doen om rijk te worden. Deze 3 tips kunnen alvast helpen.

Het grote verschil tussen rijk en arm ligt niet alleen bij de bankrekening. Er is een enorm groot verschillen tussen wat rijke mensen doen en wat arme mensen doen. Beide groepen denken en handelen op een totaal ander niveau. En dat maakt de ongelijkheid alleen maar groter.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Alleen kalmte kan je redden

Na een aantal jaren van extreem lage inflatie is deze afgelopen maand fors opgelopen onder invloed van onder meer de stijging van de energieprijzen. Maar of die stijging incidenteel is of blijvend, en geldt voor heel Europa, dat is volgens BNR-macro-econoom Kees de Kort nog maar de vraag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

In Noorwegen weet iedereen wat iedereen verdient

In Noorwegen zou de Amerikaanse president Donald Trump op geen enkele manier details over zijn financiële situatie voor het brede publiek verborgen kunnen houden.

Dat heeft Hans Christian Holte, hoofd van de Noorse fiscale diensten, tegenover het persbureau Agence France Presse (AFP) gezegd.

Elk jaar worden de fiscale gegevens van alle inwoners van het land op de website van de belastingdienst gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

De miljardair die goud dumpte voor de verkiezing van Trump, koopt nu opnieuw

Stanley Druckenmiller is een van de grootste beleggers. De naam is misschien minder bekend, maar de miljardair verdiende al fortuinen voor zijn klanten en voor zichzelf. Vlak voor de verkiezing van Donald Trump verkocht hij al zijn goud nog. Dat was een zeer goede call. Nu stapt hij terug in om diverse redenen.