Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 32256 tot 32260
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Kunnen we de goudmarkt nog vertrouwen?

Goudkevers zitten met de handen in de haren. De goudprijs blijft maar dalen terwijl de fundamenten alleen maar wijzen op een stijging van de goudprijs. Er moet dus meer aan de hand zijn. Kunnen we de goudmarkt in zijn huidige vorm nog vertrouwen? Onderstaand zijn 4 opvallende divergenties op de goudmarkt bij de daling van afgelopen vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

3 verrassende redenen waarom goud beter is dan de dollar

Onderstaande infographic van Visual Capitalist legt perfect uit waarom we ons laten misleiden door nominaal fiatgeld. De prijs van een goed stijgt dan wel in nominale termen, maar een stijging is afhankelijk van 2 zaken: de stijging van de waarde van het goed of een daling van de waarde van de munt. Goud is door de eeuwen heen een constante waarde geweest en dus veel beter geschikt om de waarde van goederen mee te vergelijken.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Graties geld - voor Frankrijk

Volgens een bericht gisteren in het Duitse Deutsche-Wirtschafts-Nachrichten heeft de ECB Frankrijk de mogelijkheid verschaft naar eigen inzicht vrijwel onbeperkt geld bij te drukken. Zulks om een plotselinge ineenstorting van de Franse bankensector te kunnen voorkomen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

De "perfect storm" in de goudmarkt, goudprijs verder omlaag

De goudprijs knalde vrijdag omlaag en zet vandaag gewoon de daling voort. Op het moment van schrijven kost een troy ounce goud €1087, bijna €300 onder het all-time high van september vorig jaar!! De "perfect storm" treft de goudmarkt en veroorzaakt zware verkoopdruk.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Nieuwe Duitse partij wil einde maken aan eurosprookje

Bernd Lucke zondag na zijn verkiezing tot leider van de eerste Duitse anti-europartij.

In Duitsland is gisteren een partij opgericht die zich richt tegen de euro, Alternative für Deutschland. Partijvoorzitter Bernd Lucke vindt dat de euro weinig gedaan heeft om de Europeanen dichter bij elkaar te brengen. "De euro is een mislukking en het zou slecht zij als wij in dit sprookje blijven geloven."