Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 32286 tot 32290
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud aan de vooravond van de manische fase

Het klinkt misschien ongeloofwaardig met de huidige crash van de goudprijs, maar we staan aan de vooravond van de manische fase voor de goudprijs. Onderstaande grafiek vond ik op The Big Picture.

Het laat zien hoe een Bubbel/Manie eruit ziet. Dit is misschien wel een van de meest waardevolle grafieken die je kunt vinden om het hoofd koel te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Hoe zit het met het zilverfonds van de Belgische overheid?

Ik stootte op een reportage van 7 februari 2012, maar de vraag vandaag is in feite dezelfde als die van een jaar geleden: Hoe zit het met het zilverfonds van de Belgische overheid? In feite blijkt het zilverfonds een lege doos te zijn. Een fonds dat gespijsd zou worden met overschotten van de Federale overheid. Daar moeten we dus niet meer teveel van verwachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud ‘kust’ 1400 dollar

Het gaat nu bijzonder snel met de prijsdaling van de edelmetalen. De prijs van goud keldert vanmorgen opnieuw met 50 dollar per ounce, waardoor de barrière van 1400 dollar even geraakt werd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Zilver opent -10% lager!

Er was in de voorbije dagen heel wat te doen over goud en de gigantische prijscorrectie van afgelopen vrijdag. Echter, over zilver bleef het redelijk stil. Dit kwam vooral omdat de zilverprijs nog redelijk standhield.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goudprijs maandag opnieuw flink omlaag

De goudprijs zet vandaag de daling van afgelopen vrijdag voort. Een belangrijk steunpunt is gebroken en veel stop-loss niveaus zijn geraakt. Daardoor werden veel nieuwe verkopen uitgelokt. Ook het GLD ETF verkoopt nu veel goud. Sinds december is er al 200 ton goud uit het fonds verkocht. Toch is het extreem druk in de goudhandel, vooral door beleggers die fysiek goud en zilver willen aanschaffen!