Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 32301 tot 32305
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Marc Faber blijft kalm onder daling van goud

Vrijdag 12 april ging de prijs van goud en zilver zwaar onderuit. De prijs van een troy ounce goud daalde met maar liefst 5,3%, tot $1.477. Ook zilver werd op grote schaal verkocht, waardoor de prijs 6,5% daalde. Een aantal belangrijke technische steunniveaus zijn door de prijsdaling gebroken, waardoor de kans bestaat de prijs van edelmetalen verder terug zullen vallen. Year to date noteert de goudprijs nu 12% in de min. Marc Faber denk er het zijne van. Hij vergelijkt bij Bloomberg de stijging van de aandelen met de stijging van de goud in de afgelopen 10 jaar. Faber is zelfs blij met de enorme terugval van goud. Volgens Faber kan de goudprijs zomaar dalen naar $1.300,- per troy ounce, maar voor de langere termijn verwacht hij een verdere stijging. Geduld is een schone zaak, aldus Dr. Doom.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Bouwimpuls van 300 miljoen wordt 'geparkeerd'

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur heeft dat zaterdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De bouwimpuls was gekoppeld aan de extra bezuinigingen van 4,3 miljard die het kabinet voor 2014 had afgesproken. Die bezuinigingen gaan vooralsnog niet door, is in het sociaal akkoord afgesproken.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Prinses Margriet ontwijkt belasting

Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven maken sinds 2006 gebruik van een fiscale constructie om de erfbelasting voor hun kinderen en kleinkinderen te minimaliseren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

'Pensioengeld uitlenen aan bedrijven'

Een ‘verkenner’ wordt aangesteld die samen met de fondsen en minister Henk Kamp de mogelijkheden bekijkt.

Het kabinet heeft dat toegezegd tijdens het sociaal overleg met bonden en werkgevers, zegt voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland in een interview met Het Financieele Dagblad van zaterdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Steeds meer miljoenen gaan in privékluis

De verkoop van privékluizen en -brandkasten is de voorbije maanden fors gestegen. Bij sommige beveiligingsbedrijven is de verkoop zelfs verdubbeld. Steeds meer Belgen bewaren hun centen in zo'n kluis omdat de angst er diep in zit dat de overheid aan hun spaarrekening zal raken. Dat schrijven 'Het Laatste Nieuws' en 'De Morgen'.