Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 32301 tot 32305
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 28 april 2013

IJsland kiest voor rechts en keert EU rug toe

IJslandse kiezers hebben centrumrechts na vijf jaar terug in het zadel geholpen tijdens de parlementsverkiezingen van zaterdag. De twee centrumrechtse partijen kregen samen de helft van de kiezers achter zich. De Onafhankelijkheidspartij kwam met 26,7 procent van de stemmen als grootste uit de bus, de Progressieve Partij kreeg 24,4 procent. De Sociaal-Democraten werden op afstand derde met 12,9 procent, bleek zondag na telling van bijna alle stemmen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 28 april 2013

Winnende politieke partijen willen uitbetaling Icesave gelden stoppen

De politieke partij die mede verantwoordelijk werd geacht voor de bankencrisis in 2008, de Onafhankelijkheidspartij, heeft bij de verkiezingen op IJsland de meerderheid van de stemmen gekregen. De Onafhankelijkheidspartij heeft 26,5 procent van de stemmen en 19 zetels in het 63 zetels tellende parlement. Gevolgd door de Progressieve Partij, die 24,4 procent en eveneens 19 zetels behaalde. De Sociaal Democraten en de Linkse Groenen zijn gestraft voor bezuinigingen.

De populariteit van 'rechts en eurosceptisch' heeft te maken met het feit dat men beloofd heeft om enige hypotheekschulden kwijt te schelden. Ook willen de partijen het geld dat Nederlanders en Engelsen kwijtraakten door de IJslandse bankencrisis niet terugbetalen, maar inzetten voor een belastingverlaging. Dat kan nog een aardige discussie geven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 28 april 2013

Groot teerzandproject Canada in bedrijf

Oliemaatschappij ExxonMobil is dit weekeinde begonnen met de productie bij het grote Kearl-teerzandproject in de Canadese provincie Alberta. Het teerzandproject moet over een periode van 40 jaar circa 4,6 miljard vaten olie opleveren.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 28 april 2013

Vooruitblik: Verder herstel na correctie van de goudprijs

Net zoals de voorgaande week is ook de aankomende week de verwachting dat de goudprijs zal gaan oplopen. Dit is de uitkomst van de wekelijkse enquête van Kitco. De ondervraagden zijn ervan overtuigd dat goud nog langere tijd kan meeliften op de enorme vraag naar fysiek goud, die ook de afgelopen week sterk is aangetrokken.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 28 april 2013

Autodealer gaat nu ook Bitcoin accepteren

  De goudbubbel loopt leeg: Verlies in 2013 al ruim 16%! »

Bitcoins worden steeds populairder. Ondanks de hevige crash van de afgelopen weken blijven mensen vertrouwen houden in de digitale munt. Er zijn al diverse online winkels die Bitoins accepteren als geldig betaalmiddel, maar er is nu ook een autodealer die Bitcoins gaat accepteren. Dit is opmerkelijk te noemen aangezien niet eerder een “offline” winkel heeft gewaagd om Bitcoins te accepteren: