EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32306 tot 32310 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

Goud als vijand van het establishment

Het gele edelmetaal is niet geliefd (en dat is nog zwak uitgedrukt) bij de overheden, zeker na de recente duik van de goudprijs. Bij de burgers is het heel anders gesteld, voor hen kan goud haast niet worden aangesleept, ze lusten er wel pap van. “Goudhonger bij Belgen groeit” kopt dagblad De Tijd. “ Gold Demand Extraordinary In Vietnam – Paying $217 Premium Over Spot” schrijft Goldcore. Na de opschorting wegens tekorten bij de US Mint wordt nu dan toch de 1/10de ounce Gold Eagle weer aangeboden – tegen een premie van ruim 40 % boven de spotprijs. En ook in China worden gouden juwelen verkocht als zoete broodjes.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

Overheid leent dit jaar meer dan gedacht

De totale leenbehoefte van de Staat in 2013 wordt nu ingeschat op 95,9 miljard euro. Dat is 4,8 miljard euro meer dan eerder werd gedacht. De toename komt doordat het overheidstekort volgens de nieuwste prognoses groter uitvalt dan verwacht.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

Een zeker faillissement

De grootste Westerse banken in de wereld, ook zij die zijn genomineerd met de titel 'too big too fail' zijn failliet. Of zijzelf, raden van bestuur, centrale banken of regeringen het nu wel willen weten of niet, het is gedaan met de banken. De meeste landen die de Westerse manier van kredietbeleid hebben geadopteerd worden meegesleurd in de 'socialisering' van private bankschulden die nooit meer kunnen worden terugbetaald. De Europese Unie heeft door zijn 'schuldenbeleid' opgelegd door de banken zoveel financiële chaos veroorzaakt dat er in Amerika een wet is voorgelegd om Amerikaans belastinggeld te gaan gebruiken om via het IMF alle Europese banken en landen hun schulden te gaan betalen. Als deze wet wordt goedgekeurd zal de financiële chaos alleen nog groter wor­den in de wereld. De wet die hiervoor kan worden gebruikt is door Clinton onderte­kend. Deze wet maakt het mogelijk om alle banktellers weer op nul te zetten. Met alle banktellers worden dan werkelijk alle rekeningen bedoeld. Schulden en tegoeden van en naar banken toe.

Hoe is het mogelijk dat de financiële elite dit ongestraft kunnen blijven doen?

Lees verder op echtekrant.be
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

“Tijd is rijp om Australische Dollar te kopen”

Het sentiment rond de Australische Dollar is zo slecht geworden dat de munt op de forexmarkten rijp lijkt te zijn voor een stevige opwaartse correctie. De Commodity Futures Trading Commission maakte bekend dat er een recordpositie in shorts op de Australische Dollar openstaat.

Dat is een schril contrast met enkele maanden geleden, want toen was iedereen nog positief voor de Australische Dollar. Geen enkele munt is over de afgelopen maanden zo sterk gedaald als de Aussie, dit kwartaal gaf de Australische Dollar to de Amerikaanse dollar 8.2 procent prijs.

Nummer 5 in de wereld

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

Bom van 1 biljoen euro voor Europese belastingbetalers

Volgens Les Echos is de crisis van de rommelhypotheken “geen afgedane zaak”. Het Franse zakenblad schrijft over deze hypotheken dat zij:

Volgens Les Echos is de crisis van de rommelhypotheken “geen afgedane zaak”. Het Franse zakenblad schrijft over deze hypotheken dat zij:

Een rekening achterlaten die de banken en Europese landen, dus de belastingbetalers, nog tientallen jaren zullen moeten dragen.

Zes jaar na het begin van de crisis bevindt er zich nog “ruim 1 biljoen euro aan twijfelachtige activa of niet-liquide activa in ‘bad banks’”. Zo bezat ‘bad bank’ Dexia eind maart 266 miljard euro aan giftige activa. Een bedrag waarvoor de Frans-Belgische financiële instelling “in totaal 63 jaar nodig heeft om ervan af te komen”.

Lees verder op presseurop.eu
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs