Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 32311 tot 32315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Joseph Stiglitz twijfelt geen moment aan succes van Abenomics

Zijn naam is Joseph Stiglitz en hij twijfelt geen moment aan het succes van Abenomics, de gedurfde monetaire politiek waar de Japanse regering ons op vergast heeft. Professor Stiglitz, ex-Nobelprijswinnaar en nu verbonden aan Columbia University, gelooft dat Shinzo Abe de juiste beslissing heeft genomen.

Zijn programma dat Japan op de weg naar het economisch herstel moet zetten heeft het vertrouwen in het land zelf een hart onder de riem gestoken. In tegenstelling tot de meeste collega’s is Stiglitz van mening dat Japan het economisch niet zo slecht heeft gedaan in het recent verleden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Wikileaks: Frankrijk begon met herwaardering goudreserve

De Franse centrale bank vond dat goud meer waard was dan de $42,22 per troy ounce waartegen Amerika haar goudvoorraad tot op de dag van vandaag op de balans zet. Door goud te waarderen tegen marktprijs erkent de centrale bank dat niet geld, maar goud het uitgangspunt is voor waarde. Met de introductie van de euro gingen alle landen uit het Eurosysteem over op het waarderen van goud tegen de marktprijs. Ook de BRICS-landen doen mee het het Eurosysteem!!

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Spanje:

Volgens een rapport van het Spaanse College van Hypotheekbewaarders over de gevolgen van onbetaalde hypotheken voor Spaanse huishoudens, zijn de Spaanse banken in 2012 65.000 procedures gestart tegen klanten die hun hypotheek niet meer konden aflossen. In 39.000 van de gevallen hebben deze procedures geleid tot huisuitzettingen. 14.200 van deze gedupeerden zijn met hun bank een inbetalinggeving overeengekomen. Dit betekent dat zij de hypotheek van hun huis niet meer hoeven af te lossen als ze daar uit zijn gezet.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Als Singapore een belastingparadijs is, is België dan een sterfparadijs?

Een belastingparadijs, wat is dat? Het woord heeft me altijd al vreemd in de oren geklonken. Sommige landen heffen beduidend minder belasting dan anderen en daarom moeten ze blijkbaar gestigmatiseerd worden. Dat is het gedrag van kleine kinderen op de speelplaats: "jouw rapport is beter dan het onze en daarom pesten we u". De eigen problemen worden weggemoffeld want alles is toch de schuld van de andere. België zit met gigantische problemen inzake inkomsten én uitgaven maar dat is allemaal de schuld van belastingontduikers en belastingontwijkers (u bent spaarzaam? schaam u, de staat heeft het geld nodig!). 

Bron: liberalemedia.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

De Japanse Monetaire Tsunamie

De Japanse premier Shinzo Abe en de president van de Japanse Centrale Bank (BOJ) Hirohiko Kuroda hebben besloten het roer radicaal om te gooien, maar ondanks dat de stap verwacht werd heeft de omvang van de monetaire operatie vriend en vijand verbaasd....