Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32321 tot 32325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage goudprijs

Het bashen van het goud heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het goud. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het goud. Bijna niemand gelooft nog in het goud, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de goudprijs, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Speculatie over centralebankgoud weegt op koers

Nee, wij hebben geen plannen om ons goud te verkopen. Met die boodschap probeerde de Cypriotische centrale bank vandaag de geruchten de kop in te drukken als zou ze op die manier 400 miljoen euro aanleveren om de oplopende schuldenlast te helpen derven.

Nochtans staat een dergelijke operatie wel ingeschreven in het voorstel waarmee het eiland zijn economie moet opkalefateren in ruil voor een noodlening van 10 miljard euro. Als de verkoop zou doorgaan, verliest Cyprus bijna 10,4 ton van zijn totale goudvoorraad van 13,9 ton. In februari waardeerde de centrale bank haar goud nog op 563,4 miljoen euro.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Europese olievraag op laagste punt sinds jaren '80

De vraag naar olie in Europa zal dit jaar dalen tot het laagste niveau sinds de jaren '80 van de vorige eeuw. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) donderdag. De organisatie verlaagde voor de derde maand op rij de prognose voor de groei van de mondiale vraag naar olie.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Chileense rechter legt omstreden goudmijn stil

De Chileense rechter heeft op 10 april de werken aan de omstreden mijn 'Pascua Lama' in de Andes helemaal laten stilleggen. De goud-, zilver- en kopermijn is eigendom van de Canadese multinational 'Barrick Gold'.

Het Pascua-Lamaproject wordt gerealiseerd in de noordelijke Huascovallei, waar drie gletsjers tienduizenden kleine boeren van water voorzien. Volgens tegenstanders kunnen de activiteiten van Barrick Gold de inkrimping van de gletsjers versnellen en kan de cyanide die het bedrijf voor de goudwinning gebruikt, het smeltwater vervuilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

WOW: Beurssentiment crasht!

Het kan verkeren op de beurs: terwijl de koersen steeds hoger niveaus opzoeken, worden beleggers almaar somberder. Dit vertaalt zich in een regelrechte crash van het positief sentiment tijdens de jongste metingen van AAII. De meting halveerde in de voorbije week van 35,5% naar amper 19,3%, resultaten die we al jaren niet meer zagen.