Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 32331 tot 32335
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Stanford: ‘Zonnepanelen geven eindelijk meer energie dan ze kosten’

Zonnepanelen leveren groene stroom, maar niet voordat er (vaak fossiele) energie nodig was voor de productie. Voor het eerst is de balans positief.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

5 misvattingen over quantitative easing

Voor de ene is Ben Bernanke de redder, voor de andere is hij de duivel van het financiële systeem. Als we kijken naar het verschil tussen de aanpak van de financiële crisis in de Verenigde Staten en in Europa, moeten we besluiten dat Bernanke het bij het juiste eind lijkt te hebben. 

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Biotech-industrie machtiger dan overheid

Op sociale netwerksites is heel wat commotie ontstaan over een nieuwe verordening die de Europese Commissie op 6 mei wil voorstellen. Die moet 12 bestaande wetgevingen vervangen door één nieuwe Europese wet inzake de teelt van en handel in zaaigoed voor de land- en tuinbouw. Heel wat mensen die begaan zijn met biodiversiteit, duurzame landbouw of de kweek van lokale, oude en zeldzame groenten vrezen dat dat in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Spanje: tekort 2 jaar langer boven EU-norm

Spanje wil 2 jaar langer de tijd nemen om het begrotingstekort binnen de Europese norm te krijgen. In plaats van volgend jaar zal het tekort pas in 2016 lager zijn dan 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp), zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Amerikaanse economie minder gegroeid dan verwacht in KW1

De economie in de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2013 minder gegroeid dan verwacht, blijkt vrijdag uit een voorlopige raming van het Amerikaanse ministerie van handel.