Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 32336 tot 32340
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Column Kees de Kort | Hoogste tijd om op te letten

"De Bundesbank is een heel groot en belangrijk deel van het monetaire proces. De Bundesbank zegt dat de ECB de grenzen van het mandaat opzoekt.""Ze zijn verantwoordelijk voor het onder controle houden van de inflatie. Maar langzamerhand zijn ze ook een steeds grotere speler geworden in alle andere processen. En kan dat allemaal wel goed blijven gaan? Doet de ECB meer dan ze eigenlijk mogen?""De kern van de zaak is dat het antwoord op de eurocrisis moet worden gegeven door politici in de verschillende hoofdsteden. Zij trekken zich terug, doen niks en durven geen maatregelen te nemen. Daarom is de ECB bij monde van Draghi een actievere rol gaan spelen in een poging de eurocrisis onder controle te krijgen. En nu vraagt Weidmann zich af of ze daarin niet te ver gaan. Maar de kern van de zaak is nog steeds: politici blijven maar wijzen en wegduiken en nemen niet de verantwoordelijkheid die ze hebben."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Analist Société Générale: ‘Aandelen gaan crashen, hyperinflatie op komst’

De Franse Société Générale heeft wereldwijd zo’n 120.000 mensen in dienst en één van die werknemers is Albert Edwards. Deze analist verwacht dat er in de komende tijd veel zaken zullen gaan veranderen op een nogal negatieve manier. Albert ‘US housing market optimists are Nuts’ Edwards verwacht namelijk dat de aandelenmarkten flink zullen gaan dalen. De S&P500 staat momenteel nog

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Abenomics faalt: Japan kent grootste deflatie sinds 2010

, of wel de nooit geziene geldcreatie van de Bank of Japan onder leiding van Shinzo Abe, lijkt faliekant te falen. Na 6 maanden en een devaluatie van de Yen met 30 % heeft Abenomics nog niets bereikt (buiten stijgende beurskoersen). In plaats van inflatie te creëren, wordt de devaluatie alleen maar sterker.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Centrale banken stimuleren de aandelenmarkten

Bloomberg: “Central banks, guardians of the world’s $11 trillion in foreign-exchange reserves, are buying stocks in record amounts as falling bond yields push even risk- averse investors toward equities.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Steeds meer slechte leningen in Italiaanse banken

Italiaanse banken zagen het percentage slechte leningen op de balans in 2012 sterk toenemen. De Banca Monte dei Paschi di Siena zag het percentage ten opzichte van 2011 zelfs verdubbelen tot 4,5% en heeft inmiddels meer risico op deze leningen dan het kan dragen met haar eigen vermogen.