Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 32346 tot 32350
Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Hoe veilig is je geld met het depositogarantiestelsel?

Er is een heel groot verschil tussen Cyprus en Nederland. De gemiddelde banksaldi liggen in Cyprus namelijk vele malen hoger dan in Nederland. In Nederland blijkt dat slechts een zeer beperkt, eencijferig percentage van de totale banksaldi onverzekerd is. Volgens een rapport van de ECB blijkt dat slechts 4%* van het totale geld op alle bankrekeningen het gezamenlijk saldo boven de 100.000 euro betreft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

'Sociale regelingen inperken tegen fraude'

Vijf miljoen huishoudens in Nederland ontvangen minimaal één toeslag, bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.

"Dat is 70 procent", zegt Peter Kavelaars, directeur van het wetenschappelijk bureau bij Deloitte en hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

'Frankrijk moet snel economisch hervormen'

Frankrijk moet zijn plannen voor economische hervorming zo spoedig mogelijk doorvoeren, ondanks het feit dat het land twee jaar langer de tijd heeft gekregen om het begrotingstekort op orde te krijgen. Dat zegt Michel Barnier, Commissaris voor de interne markt van de Europese Unie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

'Griekenland heeft ergste gehad'

De Griekse minister van Financiën, Ioannis Stournaras, denkt dat zijn land wat betreft de crisis het ergste achter de rug heeft.

In een gesprek met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung toont hij zich optimistisch over de vooruitzichten voor Griekenland.

Volgens de bewindsman was het lange tijd niet zo rustig in het parlement en ook voor de deur op het Syntagmaplein, dat eerder het toneel was voor heftige demonstraties.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Winkeliers weigeren nieuw 5 euro-biljet

Verscheidene winkeliers in Amsterdam accepteren het nieuwe biljet van 5 euro niet. Zo kwam het biljet in een filiaal van Albert Heijn in Nieuw-West niet door de controle. Ook kleinere ondernemers kijken soms nogal vreemd op van het nieuwe biljet. Dat meldt AT5 na eigen onderzoek. De nieuwe briefjes worden door controleapparaten voor papiergeld als vals aangemerkt.