Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3236 tot 3240
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

'Bombardier schrapt 2.500 banen in Duitsland'

De Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen Bombardier schrapt 2.500 banen in Duitsland. Ook de hoogste baas van het bedrijf in het land, Germar Wacker, vertrekt, meldt de Duitse krant Handelsblatt donderdag.

De reorganisaties treffen volgens de krant met name de fabrieken van Bombardier in Görlitz en Bautzen in het uiterste oosten van Duitsland en die in Hennigsdorf bij Berlijn. Deze vestigingen bieden tezamen nu nog 5.500 arbeidsplaatsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Hoe de overheid u besteelt van uw financiële privacy

Geldtransacties die uitgevoerd worden met de grootst mogelijk bankbiljetten. Pakketjes van €500 gebonden in elastiekjes soms nog ruikend naar cocaïne. Het zijn de middelen die gebruikt worden binnen het criminele circuit en een doorn in het oog van justitie en overheid.

Het is deze ondergrondse economie die toch ook de reële economie voedt. Hoeveel toeristen komen er naar Amsterdam om een ‘high’ te halen en hun neus op te halen? Hoeveel jobs bij justitie, advocatenkantoren, psychiatrische inrichtingen en politie zouden er verloren gaan indien alle criminaliteit uit de wereld geholpen zou worden? Toch is dit wél de reden van de overheid om de bron van al het kwaad, het ‘cash geld’, uit de weg te ruimen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Kapitaalcontroles China halen niets uit: €65 miljard vloeit het land uit in één maand!

De kapitaalvlucht uit de dalende yuan versnelt. In één maand daalden de valutareserves met €65 miljard euro. Sinds juni 2014 is in totaal 1 biljoen dollar weggevloeid uit het land.

De limiet van $50.000 die elke Chinese burger naar het buitenland mag overschrijven per jaar haalt niet veel uit. Die wordt gemakkelijk omzeilt via allerhande achterpoortjes.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Hallo Trump? Walmart creëert 10.000 nieuwe jobs in Mexico

De Amerikaanse president-elect Donald Trump is er vorige week in geslaagd een kleine 1.000 jobs te redden in een fabriek in de staat Indiana, de thuisstaat van zijn running mate Mike Pence. Die 1.000 jobs zouden anders naar Mexico zijn verhuisd, maar nadat het duo Trump-Pence het bedrijf Carrier enige toegevingen deed op belastingtechnisch vlak zag de airco-bouwer af van een voornemen om die jobs massaal over de zuidelijke grens te verhuizen. Trump had van zijn confrontatie met Mexico dan ook  een van zijn belangrijkste campagnethema’s gemaakt.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto – die in zijn land zware kritiek te verduren kreeg omdat hij Trump tijdens de presidentscampagne in Mexico een vrij podium had gegeven en waar de vastgoedmagnaat beleefd was komen vertellen dat het Amerika’s recht was om de volledige grens dicht te metselen met een mega-muur, had woensdag beter nieuws voor zijn landgenoten.

Walmart creëert 10.000 nieuwe jobs Supermarktketen Walmart gaat 1,3 miljard dollar investeren in zijn logistieke activiteiten in Mexico en creëert daarbij en passant 10.000 nieuwe jobs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Trump kan Yellen voor het blok gaan zetten

Donald Trump heeft tijdens zijn verkiezingscampagne meerdere malen laten weten dat hij geen enkel heil ziet in het beleid dat door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Daarnaast had hij ook geen goede woorden over voor de werkzaamheden die Janet Yellen verricht. Hoe kunnen deze twee personen straks samen door één deur gaan?

De reden waarom Trump niet zo gecharmeerd is van Yellen, moeten we u helaas schuldig blijven. Wellicht speelt zijn afkeer tegen vrouwen hierin een belangrijke rol. Donald Trump kan daarnaast volgend jaar Janet Yellen min of meer gaan verplichten om renteverhogingen door te voeren. Zijn fiscale plannen moeten immers zorgen voor een hogere economische groei en daarmee een hogere inflatie. De Fed zal dan hoogstwaarschijnlijk genoodzaakt zijn om renteverhogingen door te voeren.