Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3236 tot 3240
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Waarde bitcoin breekt record

De koers van de bitcoin is naar een recordhoogte gestegen. Eén bitcoin was vandaag 1140 dollar waard, meldt persbureau Bloomberg. Het oude record was 1137 dollar in november 2013.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Zwitsers houden van cash

Terwijl wereldwijd een tendens naar een cashloze economie en elektronische betalingen wordt opgemerkt, blijft Zwitserland opmerkelijk trouw aan geldbiljetten en munten.

Dat schrijft de Wall Street Journal. Ook voor omvangrijke transacties, zoals de aankoop van een auto, tonen vele Zwitsers nog altijd een voorkeur voor cash betalingen. De elektriciteitsrekening wordt eveneens vaak met contant geld in het postkantoor geregeld en zelfs op buitenlandse reizen hebben Zwitserse toeristen graag een voorraad contant geld bij zich.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Amerikaanse minister van Financien wil schuldenplafond afschaffen

Volgens Amerikaanse minister van Financiën, Jack Lew, moet het schuldenplafond zo snel mogelijk afgeschaft worden. De periodieke discussie over het verhogen van de schuldlimiet brengt volgens hem veel politieke onzekerheid en hoge kosten met zich mee, zo schrijft hij in een nieuw essay voor het wetenschappelijke tijdschrift van de universiteit van Harvard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

Dit kan de belangrijkste drijfveer worden voor de Bull Market

De meeste beursanalisten zijn het er wel over eens dat de aandelenmarkten de afgelopen jaren met name zijn gestegen dankzij het gevoerde monetaire beleid van de centrale banken. De rentes zijn gedaald naar historisch lage niveaus en dat heeft er toe geleid dat heel wat particulieren hun heil ergens anders zijn gaan zoeken. Als gevolg van de lage spaarrente zijn heel wat burgers teruggekeerd op de beursvloer.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

Zweden: ‘Werkdag van 6 uur is onbetaalbaar’

Een werkdag van zes uur is voor de werkgever financieel niet houdbaar. Dat is de conclusie van een experiment in de Zweedse stad Göteborg, waar achtenzestig verpleegsters van een senioreninstelling gedurende twee jaar in een stelsel van een zesuren-dag, met behoud van wedde, konden functioneren.

De initiatiefnemers stellen dat het experiment positieve resultaten heeft opgeleverd, waarbij onder meer bleek dat de verpleegsters zich in een betere conditie voelden, waardoor het ziekteverlet daalde en de patiëntenzorg verbeterde.

Toch zijn er geen plannen om het experiment verder te zetten, want de zesuren-dag blijkt volgens de verantwoordelijken financieel niet haalbaar.