Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 32351 tot 32355
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Cyprus moet 5 miljard meer betalen voor reddingsplan

Cyprus moet een groter deel van het reddingsplan zelf ophoesten. Dat blijkt uit documenten die zijn gelekt aan persbureau Reuters. Eerder werd gemeld dat Cyprus 7 miljard zou betalen, maar uit de documenten blijkt dat dat bedrag 5 miljard euro hoger uitvalt en uitkomt op 13 miljard euro voor Cyprus alleen. Het Europese deel van het reddingsplan blijft voorlopig staan op 10 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Cypriotische verkoop van goud is te verwaarlozen feit

Cyprus deed ons gisteren even de wenkbrauwen fronsen toen het bericht dat de centrale bank van eiland ca. 10 ton goud verkocht voor ongeveer 400 miljoen Dollar. Dat was de grootste goudverkoop sinds de Franse centrale bank in 2009 17.4 ton goud verkocht.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Bill Gates bouwt Chinese fabriek voor efficiënte motors

Samen met een bevriende miljardair gaat Bill Gates in China een fabriek voor brandstofefficiënte motors bouwen. Vanaf 2014 moeten daar jaarlijks 150.000 motors geproduceerd worden.

Microsoft-oprichter Bill Gates en de Indische zakenman Vinad Khosla – gezamenlijk goed voor bijna $70 mrd (€55 mrd) aan vermogen – hebben toegezegd garant te staan voor de bouw van een fabriek voor EcoMotors International. Dit Amerikaanse bedrijf heeft een motor ontwikkeld die 50 procent minder CO2 uitstoot vergeleken met conventionele motors.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Bankieren: katholicisme zonder hel

Katholicisme zonder hel Geplaatst in: De beste tip die ik als schrijver ooit kreeg was ‘blijf je verbazen’ maar voor het eerst in mijn loopbaan kan ik zonder dat advies. Rond de financiële sector komt de verbazing vanzelf – al is ‘verbijstering’ misschien een beter woord. Of ‘vertwijfeling’.Daar gaan we: afgelopen week verscheen hier in Londen een rapport van de Commission for Banking Standards, een parlementaire onderzoekscommissie vol zwaargewichten, vaak zelf afkomstig uit de sector. De commissie deed uitgebreid onderzoek naar het faillissement in 2008 van HBOS, een bank die de Britse belastingbetaler met meer dan 20 miljard pond verliezen wist op te zadelen. (Raar hoeveel onschuldiger het klinkt als je zegt dat HBOS ‘omviel’ en moest worden ‘gered’).

Als mensen puur handelen uit hebzucht zijn ze nog rationeel, maar hoe houd je toezicht op mensen die zichzelf voorliegen?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Griekse werkloosheid gestegen tot 27 procent

De werkloosheid in Griekenland is in januari gestegen tot 27,2 procent. Dat maakte het Griekse statistiekbureau vandaag bekend. Voor de economische crisis, in 2008, lag de Griekse werkloosheid nog op 7,8 procent.