Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 32361 tot 32365
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

India kocht vorig jaar 864 ton goud

India is een belangrijke speler in de goudmarkt. In de Indiase cultuur speelt goud een veel grotere rol dan in de onze en daarnaast heeft het land een gigantische populatie. De Indiërs kochten in 2012 gezamenlijk 864 ton goud, zes procent meer dan een jaar eerder.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Bitcoins in prijs gehalveerd tot $130

De prijs van Bitcoins is in een dag tijd gehalveerd van meer dan $260 naar minder dan $130. Is de bubbel gebarsten of is dit gewoon een correctie die lang op zich liet wachten?

Bron: buzzbookmarks.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Grootbanken zijn gevaarlijker dan ooit

‘Het gevaar in de vorm van de grootbanken is nog altijd aanwezig en groter dan ooit. Europa moet deze sector van nieuw kapitaal voorzien, herstructureren en indien nodig banken sluiten.’ Dat zei Christine Lagarde, topvrouw van het IMF, vandaag in een speech in New York.

Christine Lagarde, de voorzitster van het IMF, sprak woensdagmiddag in New York. Volgende week start de jaarlijkse vergadering van het IMF in Washington.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Monsanto: “Het monster van Frankenstein”

Onlangs heeft president Barack Obama een wet (#HR 933) getekend die erop neerkomt dat biotechbedrijven, zoals het Amerikaanse “Monsanto” in de toekomst juridisch niet meer vervolgd kunnen worden. Hiermee krijgen Monsanto en collega-bedrijven zoals DuPont, Syngenta AG en Bayer, in de VS dezelfde status als de farmaceutische industrie, die al vanaf de begin jaren 50 immuun zijn voor rechtsvervolging. Met de handtekening van de Amerikaanse president op zak krijgen deze landbouwreuzen een vrijbrief om door te gaan met het aanplanten en verkopen van genetisch gemanipuleerde zaden en gewassen, zonder het risico te lopen dat zij juridisch aangepakt of vervolgd kunnen werden als achteraf blijkt dat het consumeren van deze genetische gemanipuleerde gewassen desastreuze gevolgen heeft voor de consumenten.

De Russische autoriteiten hebben een voorlopig importverbod afgekondigd van door Monsanto genetisch gemodificeerd GMO-maïs (Genetically Modified Organism). Dit omdat een Franse studie door de universiteit van Caen heeft aangetoond dat GMO-maïs gelinkt is aan het ontstaan van kanker. Het resultaat van de door deze universiteit uitgevoerde studie toont keihard aan, dat ratten, die gedurende 2 jaar lang gevoed werden met genetisch gemanipuleerd Monsanto-maïs (NK603), veel meer tumoren ontwikkelden en pathologische afwijkingen, dan ratten in een testgroep, die niet-gemodificeerde maïs te eten hadden gekregen.

Bron: fiscalert.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Pensioen lager, wat nu?

De pensioenen zitten in de verdrukking. Na de kortingen en wijzigingen zijn verdere beperkingen aangekondigd, waardoor onze riante pensioenen definitief tot de geschiedenis zullen gaan behoren. Welke mogelijkheden heeft u nog om het pensioentekort — waar de meesten onder ons zonder twijfel mee te maken zullen krijgen — financieel op te vangen?