EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32371 tot 32375
Geplaatst op: maandag 13 mei 2013

Wat weet u over 'Abenomics'?

Op het eerste zicht lijkt Abenomics – het radicale plan van de recent verkozen Japanse eerste minister Snizo Abe om ongelimiteerd de economie te stimuleren – te werken. De Nikkei staat 68% hoger dan in juli vorig jaar, de yen is 26% gedevalueerd en het Japanse consumentenvertrouwen staat op zijn hoogste niveau in zes jaar tijd. Toch hebben sommigen hun twijfels over het Japanse stimulusplan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 13 mei 2013

Groei Chinese industrie trekt aan

[...]

Verder werd bekendgemaakt dat de omzet van de Chinese detailhandel in april met 12,8 procent op jaarbasis is gegroeid. De toename volgt op een groei van 12,6 procent in maart en komt overeen met de gemiddelde verwachting.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 12 mei 2013

De vrije markt als paradijs

Welke ideologie legde de basis voor het desastreuze beleid in de financiële sector? Een gesprek met Hans Achterhuis over beroemde filosofen en hun aanhangers die zich blindstaarden op een vrije markt.

Welke ideologie legde de basis voor het desastreuze beleid in de financiële sector? Een gesprek met Hans Achterhuis over beroemde filosofen en hun aanhangers die zich blindstaarden op een vrije markt.

‘Het woord “neoliberaal” lijkt bijna een scheldwoord in de huidige tijd, dat is zeker niet mijn bedoeling.’ Ik ben nog maar net binnen en filosoof Hans Achterhuis vertelt gelijk over de uiteenlopende reacties op zijn boek De utopie van de vrije markt. ‘Ik krijg af en toe mailtjes van mensen die zeggen: “U hebt het verkeerd begrepen. Filosofe Ayn Rand had het niet zo gewild.” Dat kan, maar de visie die ik beschrijf staat toch echt letterlijk in haar boek.’

Lees verder op freedombytes.info
Geplaatst op: zondag 12 mei 2013

De huizenmarkt is ziek, maar nog wel te genezen

© anp.opinie Tegenover hoge hypotheekschulden staan enorme pensioenvermogens. Laat pensioenfondsen tegen lagere tarieven hypotheken verstrekken.

© anp.opinie Tegenover hoge hypotheekschulden staan enorme pensioenvermogens. Laat pensioenfondsen tegen lagere tarieven hypotheken verstrekken.

De Nederlandse huizenmarkt is ziek en staat daardoor het herstel van de economie in de weg. Starters moeten hoge leningen afsluiten om een huis te kunnen kopen. Bij dalende huizenprijzen dreigt een neerwaartse spiraal: jonge gezinnen blijven met een restschuld zitten en kunnen daardoor moeilijk verhuizen. Daarnaast maakt de hoge hypotheekschuld het Nederlandse bankwezen afhankelijk van kapitaalmarktfinanciering. De Nederlandse economie is daardoor kwetsbaar voor de op- en neergaande kapitaalmarkten.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: zondag 12 mei 2013

Personeel Swissport legt werk op Brussels Airport neer

Bij Swissport, een van de twee afhandelaars op Brussels Airport, heeft het personeel vandaag het werk neergelegd uit protest tegen de onderbezetting van het personeel. Een personeelsvergadering die vanavond rond 18 uur nog aan de gang is, moet beslissen of de werkonderbreking uitmondt in een staking, zegt Kris Callaerts van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Voorlopig zou de hinder voor de passagiers beperkt zijn.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs