Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 32401 tot 32405
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Infographic: Het belang van ratio's

Een infographic van VisualCapitalist laat zien hoe belangrijk het is om te kijken naar ratio's, omdat die een zuiverder beeld verschaffen van onderlinge waarde dan een notering in dollars. Wat in dollars stijgt kan tegelijkertijd dalen in termen van goud of olie.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Is een Cyprioot echt vijf keer rijker dan een Duitser?

Een vaststelling die inslaat als een bom: geen enkel gezin uit de eurozone is armer dan het doorsnee Duits gezin. Het gemiddelde Cypriotische gezin is zelfs vijf keer rijker. En net die arme dutsen van Duitsers moeten die rijke stinkers van Cyprioten financieel bijstaan. Snapt u dat?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Zijn vluchtende Japanners verantwoordelijk voor de nieuwe highs in de S&P500?

Japan wil de Yen lager en slaagde daar de voorbije maanden wonderwel in. Maar hoe ga je daar mee als spaarder of institutioneel?

Japan heeft, na de VS, de grootste obligatiemarkt van de wereld. Er zit ongeveer $6.000 miljard in dergelijke obligaties geparkeerd en met 0,5% rente en een mogelijke inflatie van 2%, zijn deze bonds zekere verliezen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Griekse werkloosheid schiet onverminderd snel omhoog

There was much hope in the feudal states of Europe that the monthly December drop in Greek unemployment - the first in years - was the beginning of the end for local misery.

Spread by gender, the unemployment rate for males was 23.9%, while a record 31.4% of eligible women had no job in January.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Gezamenlijk overleg over cyberaanvallen

Banken gaan met consumentenorganisaties en bedrijven praten over de gevolgen van cyberaanvallen en de lessen die hieruit te trekken zijn voor de toekomst. Dit gebeurt naar verwachting begin volgende week onder voorzitterschap van De Nederlandsche Bank. Ook gisteren waren er weer enkele - korte - verstoringen als gevolg van DDoS-aanvallen. Banken vinden dit heel vervelend voor hun klanten en stellen alles in het werk om dit soort aanvallen af te wenden. Cyberaanvallen zijn een zaak van nationaal belang waarin samenwerking tussen alle betrokken partijen noodzakelijk is.