Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 32406 tot 32410
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

WTO somber over wereldhandel

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) is somberder geworden over de wereldhandel. Vandaag verlaagde de organisatie de verwachting voor de groei van de internationale handel in 2013 naar 3,3 procent. Eerder rekende men nog op een groei van 4,5 procent voor dit jaar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Column Kees de Kort | De klap dreunt door richting China

De cijfers uit China worden steeds meer in twijfel getrokken. De export van China is in maart met maar 10 procent gestegen. In februari was dat nog 22 procent, weet Kees de Kort."China exporteert natuurlijk heel veel naar Amerika en Europa. In Europa gaat het gewoon minder goed en in Amerika loopt het ook niet echt lekker. Ik denk dat grote landen, grote blokken in de wereld, minder importeren, dus kunnen de Chinezen minder exporteren. Dus dat is allemaal niet zo heel verrassend."Dan: "Als je getallen vertrouwt, wil je niet eens weten hoe het zit. Dan geloof je het allemaal wel. Op het moment dat het omslaat en je gaat het een beetje wantrouwen, wil je précies weten hoe het zit. Dan kom je allemaal dingen tegen dat je denkt 'hoe kan dit nou?, hoe kan dat nou?' Dat proces is nu ten aanzien van de Chinese cijfers op gang gekomen. Dat zal wel vaker gebeuren."

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

ING slaat opnieuw aanval af

De Nederlandse bank ING heeft opnieuw een aanval van hackers kunnen afweren, meldt een woordvoerder. De DDoS-aanval, waarbij internetcriminelen servers proberen te blokkeren door ze te bestoken met een enorme hoeveelheid data, duurde ongeveer 20 minuten.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

‘Dat Amerika ten onder gaat aan schulden is een sprookje’

Amerika is een land van schulden en Amerikanen leven ook privé graag op de pof. Daaraan zal het land vroeger of later ten onder gaan. Dat is het beeld dat bestaat van Amerika. Het land geeft structureel meer uit dan het verdient en laat het verschil betalen door het buitenland. Dat moet een keer fout gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Landen met de grootste deficieten in de wereld kunnen investeerders nog altijd verleiden

Het klinkt enigszins ongeloofwaardig, maar het hebben van schulden blijkt anno 2013 eerder een voor- dan een nadeel te zijn. De landen met de grootste deficieten in de wereld kunnen de investeerders namelijk nog altijd verleiden, hun staatsobligaties worden grif gekocht.