Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 32406 tot 32410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Jim Rickards: goud naar $ 4.000 bij deflatie

Centrale bankiers zijn als de dood voor deflatie. Ze zullen er dan ook alles aan doen om deflatie te vermijden. De laatste jaren heeft de Federal Reserve dan ook alles uit de kast gehaald om deflatie te bestrijden: 0 %-rente, quantitative easing, ... Momenteel zit het inflatieniveau weer in dalende lijn en wordt de vrees voor deflatie weer groter. Hoe dan ook, inflatie is goed voor goud, maar deflatie is ook goed voor goud.

Bron: afsluiten-hypotheek.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

MKB krijgt steeds vaker geen lening

Steeds vaker krijgt het MKB te maken met een ”nee” wanneer men zich richt tot de bank. Men krijgt geen lening meer, althans niet gemakkelijk meer. Volgens minister Dijsselbloem is er weinig mogelijk tot het versoepelen van de regels omtrend het verstrekken van een lening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Centrale bankiers durven steeds meer risico’s te nemen

Niet alleen voor spaarders zijn het moeilijke tijden, gegeven het feit dat vastrentende waarden nauwelijks nog iets opleveren. De centrale banken over heel de wereld worden met hetzelfde probleem geconfronteerd. U.S. Treasuries leveren bv. nauwelijks nog rendement op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Beleggen in ondergewaardeerde sectoren? Dit is dé positie die je moet hebben!

Als tegendraadse belegger ben je altijd op zoek naar ondergewaardeerde sectoren. Buiten de goud- en zilvermijnen zijn er nog enkele sectoren die door de markten gemeden worden als de pest. Energie- en materiaalaandelen zijn zowaar nog meer ondergewaardeerd dan de goud- en zilvermijnen. Een belegging in deze sectoren kan zijn vruchten afwerpen de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Chinese huisvrouw koopt 300 ton goud

De Chinese goudhonger begon midden vorige maand nadat de prijzen door de vloer zakten. De fors lagere prijzen lokte veel Chinezen naar de shops en juweliers om goud te kopen. De goudprijs in Yuan daalde van 313 yuan per ounce naar 298,5 yuan per ounce, het laagste niveau in 2 jaar. Dit zette de Chinese huisvrouw aan tot massale interesse in goud aldus