Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 32411 tot 32415
Bron:
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun goud in door hoge goudprijs

Het is druk bij de Japanse goudhandelaren, want de stijging van de goudprijs in de lokale valuta spoort Japanners aan om goud te verkopen. De yen heeft ten opzichte van november vorig jaar al een kwart van haar waarde verloren tegenover de Amerikaanse dollar en sinds de aankondiging van het stimuleringsprogramma van de Bank of Japan is ook de goudprijs sterk opgelopen in de lokale munt. Een troy ounce goud steeg in een week tijd van ongeveer ¥144.000 naar ¥157.000 per troy ounce, een stijging van ruim 9%.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Daar gaan we: Cyprus verkoopt het goud

Ever since Cyprus hit the headlines, Slovenia has been close behind. Another small European nation with a banking system that dwarfs its GDP (though not on the scale of Cyprus). However, as we noted previously, it is not the size that matters, it is the precedent. The European leadership are desperate for the 'template' used in Cyprus - of haircutting all the way through the capital structure - not be used in Slovenia for fear the real world will see through their jawboning facade.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goud stijgt altijd wel ergens

De goudprijs is de laatste 3 maanden met 25 % gestegen, … in Japanse Yen. De valutaoorlog en de dynamiek van goud komt altijd wel ergens samen. Ten opzichte van elkaar is de valutaoorlog een nul-event, maar er is altijd wel ergens een winnaar in goud, op dit moment is dat vooral in Japan.

Nu kan je best short gaan op de Yen en goud in Yen kopen. De volgende keer is het Britse pond misschien het grootste slachtoffer van de valutaoorlog en ga je short op het pond en koop je goud in Brits pond. Hetzelfde zie je van tijd tot tijd in euro en dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Onduidelijkheid over doel van miljarden aan EU-subsidies

De Europese Unie subsidieert de voedselverwerkende industrie met miljarden euro, maar dat geld komt niet aan waar het nodig is. Dat blijkt uit een kritisch verslag van de Europese Rekenkamer (ERK), die wil dat er enkel nog subsidies gaan naar programma's waarvan het doel duidelijk vastligt. "Anders verwordt de maatregel tot een gift aan voedselverwerkende bedrijven", luidt het.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

FOMC Minutes wijzen op einde QE tegen eind 2013

Ook vandaag was er aan nieuws geen gebrek. Cyprus haalde de koppen met het bericht dat het ca. 10 ton goud zal verkopen. De transactie met 400 miljoen Euro opbrengen, geld dat zal worden gebruikt om de redding van de banken te helpen financieren.

Dit leek ons een wat vreemd bericht. Waarom verkoopt Cyprus goud als er toch al een overeenkomst was bereikt over het reddingsplan? Ergens krijgen we een donkerbruin vermoeden dat het eiland meer geld nodig heeft dan tot dusver werd bekendgemaakt.