Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 32411 tot 32415
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

'Hedgefondsen achter koersval goud'

De scherpe daling van de goudprijs is waarschijnlijk veroorzaakt door een of meerdere hedgefondsen.

Dat zei Nick Brooks, hoofd onderzoek en beleggingsstrategie van ETF Securities tijdens een bijeenkomst voor relaties in Amsterdam.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Olieprijs stijgt; Opec houdt mogelijk spoedvergadering

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie steeg gedurende de Aziatische handel, wat wijst op enige stabiliteit in de markt, in navolging van berichten dat leden van de Organisatie van Olie-exporterende landen (Opec) overwegen een speciale vergadering te houden om de recente scherpe daling in de olieprijs aan te pakken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Hypotheken goede melkkoe voor banken

Banken hebben hun winstmarge op hypotheken sinds het uitbreken van de crisis sterk weten op te schroeven. De rente waarvoor banken geld aantrekken daalt, terwijl de hypotheekrente minder snel omlaag gaat. Met de extra winstmarge bouwen banken hun kapitaalbuffer uit en versterken ze de balans.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Een iPhone met goud en diamanten: £10 miljoen

Ontwerper Stuart Hughes heeft een nieuwe iPhone 5 ontworpen met een behuizing van massief goud en talloze kleine diamantjes. Het meest in het oog springend is de home knop van de telefoon, want dat is een zwarte 26-karaats diamant. Het toestel moet £10 miljoen opbrengen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

De échte zilverprijs ligt nu rond de $ 33

Op de Comex betaal je dezer dagen een spotprijs van rond de $ 23 voor zilver. Dit is een correctie van bijna 20 % op een goede week tijd. Maar de reële prijs voor zilver ligt eerder op $ 33. En dit is niet uit de lucht gegrepen. Dit is de prijs die er werkelijk wordt betaald. Dit is een stijging van 43 % ten opzichte van de spotprijs in papieren zilver.