Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 32426 tot 32430
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Eurocrisis doet consumenten besparen op voeding

De eurocrisis weegt op de verkoopcijfers van voedingsconcerns en supermarkten en daarom trekken vijf multinationals aan de alarmbel. Door de eurocrisis houdt de Europese consument immers ook voor voeding de vinger op de knip, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Moderne slavernij in Griekenland

door Bruno Tersago Moderne slavernij in Griekenland

Gisteren werd in Griekenland het vuur geopend op zo'n 200 aardbeienplukkers. De arbeiders uit Bangladesh kwamen op straat omdat ze al zes maanden niet betaald werden voor hun werk. Het kwam tot een ernstig dispuut met de ploegbazen. Zeker twintig mensen raakten gewond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Petercam: ‘Donkere wolken boven de Belgische huizenmarkt’

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Petercam, had weinig goed nieuws te melden over de Belgische vastgoedmarkt. Op de blog Petercam Insights merkt hij op dat de huizenprijzen in België in de voorbije jaren snel zijn opgelopen ten opzichte van enkele voormalige ‘booming’ landen in Europa.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Dit is hét moment om goud te kopen

Goud zat al zo’n zes maanden in een geleidelijke neerwaartse trend, maar toch kwam de recente crash erg plotseling. In oktober vorig jaar stond goud net onder de $1800 per troy ounce (ongeveer 31 gram), maar half april dook het zelfs onder de $1400.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Hoe onze energieverslaving de planeet nekt

Een truck met 250 ton kolen in Montana. De kolen worden geëxporteerd naar Azië.

De aarde beschikt over meer fossiele brandstof dan de atmosfeer aan CO2 aankan. Hoewel de voorraden kolen, olie en gas eindig zijn, zullen we ermee moeten stoppen nog voordat ze opraken.