Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 32436 tot 32440
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Edelmetaal in discrediet?

Met de lancering van de permanente QE (opblazen van de geldhoeveelheid) werd het edelmetaal sinds september 2011 met interrupties voortdurend neerwaarts “bijgesteld” resulterend in een “down” van bijna 20% vanaf het hoogtepunt van $1.920. Goed, de stijging ging te snel maar de marktonrust gaf er wel aanleiding toe. De hoogste kwaliteitsaandelen daalden vervolgens gemiddeld met 40% en de juniors zelfs met ruim 60%. Het sentiment heeft zich nu tegen goud en zilver gekeerd in de veronderstelling dat na 6 keer rood op de roulettetafel ook de zevende keer rood moet zijn.

[...]

Bron: ddww.info
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

EU bereidt bliksemsnelle greep op bankrekeningen voor

Lange rijen voor de PIN automaten op Cyprus tijdens de recente crisis. De EU bereidt in alle stilte voor de rest van Europa een vergelijkbare ingreep voor.

Om de bankencrisis in Europa niet op een totale crash te laten uitlopen bereidt de EU een bliksemsnelle greep op bankrekeningen voor. De toekomstige -misschien wel spoedige- bankenredding zal in één weekend worden verricht. Dit zal zo mogelijk in alle stilte gebeuren, zodat de bankrekeningenhouder pas op maandag doorkrijgt dat de EU geld van zijn rekening heeft afgeschreven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Fed-man Bullard wil geldpersen afremmen

St. Louis Federal Reserve Bank President James Bullard heeft zich vandaag duidelijk uitgesproken voor het afremmen van het qe programma van de Amerikaanse centrale bank. Bullard voegde daar wel nadrukkelijk aan toe dat hij in eigen naam sprak en niet voor de Fed als geheel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Le Soir weigert info 'Offshore leaks' aan justitie door te geven

De krant Le Soir is niet van plan in te gaan op de vraag van het Belgische gerecht om de bestanden die deel uitmaken van 'Offshore leaks' vrij te geven. Dat meldt de krant vandaag op haar website.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Grote EU-landen schakelen versnelling hoger voor uitwisseling bankgegevens

Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië starten een proefproject rond de automatische uitwisseling van de bankgegevens van hun onderdanen. Ze willen op die manier belastingontduikers makkelijker bij de kraag kunnen vatten en een blauwdruk op tafel leggen voor afspraken met nog meer landen.