Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32466 tot 32470
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Chart of the Day: Bitcoin naar nieuw record: $200

Dinsdag 9 april is de prijs van één Bitcoin tot boven de $200,- gestegen.

Terwijl de banken dinsdagochtend niet voor het eerst deze maand te maken hebben met storingen, waardoor internetbankieren slecht of helemaal niet functioneert en online betalingen niet kunnen worden doorgevoerd, stijgt de waarde van de digitale knaken naar een nieuw record. De grafiek van de prijs van Bitcoin heeft in de afgelopen weken een parabolische vorm aangenomen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Offshore-leaks: Je ziet het pas als je het begrijpt

Jan van Koningsveld, expert in de financiële offshore-wereld, gebruikt graag een uitspraak van Johan Cruijff om het probleem van de internationale belastingontduiking te duiden. 'Je ziet het pas als je het begrijpt', zei de ex-voetballer ooit.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Nergens stijgen de lonen zo hard als bij de banken

Het CBS bericht: In het eerste kwartaal van 2013 was de stijging van de cao-lonen in de bedrijfstak financiële instellingen met 2,6 procent het hoogst. De oorzaak ligt onder andere in twee bankcao’s waarin relatief hoge loonsverhogingen afgesproken zijn voor de tweede helft van 2012 en het eerste kwartaal van 2013. Bij de bedrijfstak horeca was de loonstijging met 0,8 procent het laagst. Dit komt doordat de eindejaarsuitkering in de cao van de horeca begin dit jaar is vervallen en in 2013 onder voorwaarde per individuele werknemer afgesproken wordt.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

NL-UK race; energie uit afval

Het Nederlandse Royal Dahlman ontwerpt in een aanbesteding een efficiënte afvalinstallatie die het meeste energie uit afval probeert te halen. De race met twee Britse bedrijven is uitgeschreven door het Engelse instituut "Energy Technologies Institute" (ETI). Na 10 maanden kiest ETI het winnende ontwerp en kan de bouw beginnen. Royal Dahlman gebruikt geavanceerde afvaltechnieken van partner ECN in Petten. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Verhuurder in New York accepteert huur in Bitcoins

Een vastgoedbeheerder in New York accepteert Bitcoins als middel om de huur te betalen. Huurders moeten op de dag van betaling de huurprijs in dollars omrekenen naar hun geliefde alternatieve geld. Het is een handige publiciteitsstunt, want Bitcoins zijn in een paar weken vermenigvuldigd in prijs.