Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 32476 tot 32480
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Slovenië werkt dag en nacht om banken te redden

"Slovenië werkt dag en nacht om zijn bankensector te stabiliseren zonder externe hulp." Dat heeft de Sloveense eerste minister Alenka Bratusek vandaag in Brussel gezegd. Ze reageerde zo op de waarschuwing van de OESO dat Slovenië te maken zal krijgen met een diepe crisis in zijn bankensector als het land niet snel ingrijpt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Ben Bernanke weerlegt kritiek dat Amerikaanse banken kwetsbaar blijven

Telkens wanneer er waar ook ter wereld een crisissituatie onstaat wordt er opnieuw richting banken gekeken. Die zijn meestal betrokken partij in het verhaal, zoals bij de Cyprus-crisis nogmaals is gebleken. Ook bij de Spaanse en Italiaanse crisissen zijn de banken er niet in geslaagd om de dans te ontspringen.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Griekenland maakt jacht op Duitse miljarden

Griekenland-correspondent Nikos Lanser: "Het is nog maar de vraag of je zo'n claim na zeventig jaar nog steeds mag leggen."

Dat blijkt uit een geheim rapport - gemaakt in opdracht van het Griekse Ministerie van Financiën - dat is uitgelekt. "Tijdens de Duitse bezetting in Griekenland zijn er flink wat gelden van Griekse banken door de Duitsers gebruikt voor het betalen van hun troepen", vertelt Nikos Lanser, correspondent in Griekenland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Farmasector kwaad vanwege nieuwe besparingen

De farmasector is niet te spreken over de bijkomende besparingen van de federale regering op het geneesmiddelenbudget. Die tweede besparing op enkele maanden tijd haalt de stabiliteit van de farmaceutische bedrijven onderuit, zegt sectororganisatie Pharma.be. De geneesmiddelenproducenten moeten hun investeringen in research immers kunnen plannen op lange termijn.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Slagveld dreigt voor vermogensbeheer door provisieverbod

Het verdienmodel van onafhankelijk vermogensbeheer komt onder zware druk als er volgend jaar geen provisie-inkomsten meer aangenomen mag worden van beleggingsfondsen (de distributievergoeding).

Samen met dit kickbackverbod sneuvelt echter straks nóg een belangrijke, minder bekende inkomstenbron: de retourprovisie. „Een vermogensbeheerder die beide ontvangt kan tot wel tweederde van zijn inkomsten verliezen. Dat kan voor zo’n bedrijf de genadeklap zijn”, aldus Victor Zwart van vermogensbeheerder Wealtheon.