Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 32476 tot 32480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Jim Ricards blijft geloven in goud, geheim ligt bij Fed

In een rapport dat begin april verscheen legden de analisten van Société Générale uit hoe een ‘perfecte’ storm van fundamentele en macro-economische factoren samen aan de basis zouden kunnen komen te liggen van een forse correctie in de goudprijs.

Bron: intermediair.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Hans de Geus: 'Het financiële systeem is een tumor'

Hij startte er zijn carrière, maar noemt de financiële sector nu kwaadaardig. 'Hoe kan het dat Wim Kok er bovenop zat en niets deed?'

De volgende crisis Tumor Paradox van de vrijheid Gebleven voor het geld Schulden doorbreken Dijsselbloem gaat vrijuit Wim Kok deed niets Op de as van omgevallen banken Niet door verdienste, maar door genade

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Europa plant controle op kleinschalige teelt van fruit en groenten

De Europese Commissie wil land- en tuinbouwers in de toekomst verplichten standaard zaadgoed te gebruiken. Gevreesd wordt dat zeldzame en oude variëteiten amper kans zullen maken op een toelating van Europa en dat de teelt ervan, ook door private tuiniers, strafbaar zal worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

De bokkensprongen van de VIX

De Chicago Board Options Exchange Volatility Index of VIX is zich wat vreemd gaan gedragen. Wekenlang hield de fear index, de VIX drukt uit in welke mate de investeerder zich zorgen maken over de situatie op de beurs van Wall Street, zich relatief koest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Waarop letten bij Chinese aandelen

Lam Yik Fei/Bloomberg

Belgische en Nederlandse beleggers blijven graag dicht bij huis als het op beleggen in aandelen aankomt. Toch zijn er ook heel wat beleggers die een deel van hun portefeuille geografisch willen diversifiëren en daarvoor richting groeilanden zoals China kijken.