Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 32486 tot 32490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Spanning rond Griekenland loopt opnieuw op, Japanse beurs krijgt met groeikrampen af te rekenen

Met dank aan Central Banks of het World United: de West-Europese beurzen zitten nog steeds in het goede kamp. Er vloeit dus maw nog steeds voldoende geld naar de beurzen om de koersen op te krikken. Grondstoffen, bouw en telecom zijn vandaag outstanding, morgen kan het weer de beurt aan iemand anders zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Chinese economen woest over monetair beleid Japan

Chinese economen hebben geen goed woord over voor het monetaire beleid van de Bank of Japan. Ze beschouwen het nieuwe stimuleringsprogramma als een rechtstreekse aanval in de wereldwijde valutaoorlog, een aanval gericht tegen andere Aziatische exporterende economieën. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Miljoenenboete Philips in VS om Pools omkoopschandaal

Philips betaalt in de Verenigde Staten een boete van 4,5 miljoen euro aan beurswaakhond SEC wegens een omkoopschandaal in Polen. Dat heeft een woordvoerder van het elektronicaconcern bevestigd na een bericht in zakenkrant The Wall Street Journal.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Ruimtetechniek verhoogt rendement zonnepanelen met 25%

Door ruimtetechnologie toe te passen slaagt het Zweedse bedrijf Sol Voltaics erin het rendement van zonnepanelen met 25 procent te verhogen.

Ze komen met containers tegelijk uit China: goedkope zonnepanelen die de prijzen flink naar beneden drukken. Dat is goed nieuws voor de consument, maar minder voor producenten die hun marges zien verdampen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Steeds meer Amerikaanse staten aanvaarden goud als een alternatieve munt

Blijkbaar heeft het vertrouwen van de Amerikanen in hun eigen centrale bank een serieuze deuk gekregen. De figuur van Ben Bernanke boezemt niet iedereen evenveel vertrouwen in, veel inwoners van de US dreigen ook het geloof in de Dollar kwijt te raken.