Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 32496 tot 32500
Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Olie rond de Orinoco

Een eenvoudig quizvraagje: welk land heeft de grootste bewezen oliereserves ter wereld? Haha, ik had u liggen, dat was helemaal geen eenvoudige vraag. De eeuwige oliegigamacht Saudi-Arabië voert namelijk niet langer de lijst aan. De voorbije jaren schoot Venezuela als een komeet naar omhoog, van de zevende plaats tien jaar geleden tot helemaal bovenaan nu. Hoe komt dat? En waarom is dat eigenlijk belangrijk?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Valt de wereldeconomie langzaamaan uit elkaar?

De vooruitzichten voor de wereldwijde economie ogen weinig positief. Dat is de conclusie van het boek 'The Great Deformation' van auteur David Stockman, destijds budgetdirecteur van voormalig Amerikaans president Ronald Reagan. Volgens Stockton moet rekening gehouden worden met een zware instorting van het economische systeem. Toch is de toekomst volgens de Amerikaanse financiële analist Michael Sivy minder negatief gekleurd dan algemeen wordt aangenomen. Alle belangrijke factoren wijzen er volgens de analist op dat er op termijn opnieuw op een belangrijke economische groei zal kunnen worden gerekend.

Bron: kraventology.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Na uw belasting geld, uw spaargeld en nu ook uw pensioen!

There is no truth, there is no purity, there is no God…

Dat graaiers de ogen nooit vol hebben dat wisten we natuurlijk al wel, maar tot nu toe deden ze het graai werk altijd een beetje in de schaduw. Na Cyprus is hier geen sprake meer van en wordt er open en bloot gespeculeerd over wat er allemaal bij elkaar gegraaid zou kunnen worden en daarbij wordt nu dan eindelijk ook de pensioenpot bijgesleept dankzij het nieuw gesloten sociaal akkoord!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Frits Wester: De verwarring is compleet

Veel duidelijkheid heeft het debat over het sociaal akkoord nog niet gebracht. "Het is chaos op dit moment als het gaat om de interpretaties van het sociaal akkoord", zegt politiek commentator Frits Wester.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Werkelijke reden achter de daling van goud

Het is een beetje achterhaald om nu nog te spreken over grote daling in de goud- en zilverprijs, terwijl die zich zo duidelijk al heeft afgetekend. De waarde van de reserves van de centrale banken is door de goudcrash met maar liefst $560 miljard gedaald.