Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 3251 tot 3255
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Euro bestaat 15 jaar

Met de jaarwisseling werd ook bij het hoofdkantoor van de ECB een feestje gevierd, want de euro bestaat inmiddels al 15 jaar. Achter de schermen werd de euro al in 1999 ingevoerd, maar het duurde nog tot 2002 voordat het grotere publiek kennis kon maken met de nieuwe munten en bankbiljetten. Met de komst van de euro werd een belangrijke stap gezet richting Europese integratie en kreeg de wereld een alternatief voor de Amerikaanse dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Zo verlies je geld door te sparen

De Belgische inflatie zit in de lift en dat is heel slecht nieuws voor spaarders. Want de rente gaat naar beneden, waardoor de inflatie een steeds grotere hap uit jouw spaarcenten neemt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

China opnieuw op oorlogspad vs USD

China neemt opnieuw stappen om het belang van de Amerikaanse dollar te verminderen op wereldvlak. Dit ten voordele van de eigen munt de Yuan. Zolang de Amerikaanse dollar met grote voorsprong de wereldmunt bij uitstek blijft heeft China niet alle kaarten in handen om controle te verkrijgen over de financiële geldstromen.

Een afdeling van de People’s Bank of China is hier volop mee aan de slag gegaan sinds vorig jaar waarbij de Yuan onder meer wordt geplaatst ten opzichte van een mand aan andere munten. Donderdag kwam hierbij dan ook de officiële mededeling dat hier 11 andere munten zullen aan toegevoegd worden om het gewicht van de USD zodoende te verlagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Hogere inflatie Eurozone nu goed of slecht nieuws?

De hogere olieprijzen lijken op het eerste zicht slecht nieuws voor de Europese economie die elke meevaller kan gebruiken. Dit klopt echter niet volledig aangezien deze olieprijzen zorgen voor een hogere inflatie. Het lost namelijk een fundamenteel probleem voor de ECB op, namelijk het gevaar op deflatie wat goed nieuws is voor het enorme schuldenniveau van de Europese landen.

Het bericht dat de OPEC terug vat lijkt te krijgen op de olieprijzen en deze terug daadwerkelijk stijgen is goed nieuws voor Mario Draghi, alias Super-Mario voor sommigen. Deze stijgende olieprijzen in combinatie met de zwakkere Euro zorgen ervoor dat de ECB-doelstellingen om de inflatie naar 2% te krijgen vroeger dan verwacht bereikt zullen worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Bitcoin passeert $1.000 op eerste dag van 2017

De prijs van Bitcoin brak op de eerste dag van 2017 door de $1.000 en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds november 2013. Toen schoot de prijs in ongeveer een maand tijd van minder dan $200 naar meer dan $1.000, om vervolgens ook weer hard te dalen. Onderstaande grafiek laat het koersverloop van de virtuele munt van de afgelopen jaren zien.