Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 3251 tot 3255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Ondanks de lage volatiliteit vluchten beleggers naar goud

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is de volatiliteit in verval geraakt. Op dit moment bewegen we rond een van de laagste koersen ooit en het lijkt er op dat de beleggers totaal niet angstig zijn. Optimisme gaat immers normaliter gepaard met een dalende volatiliteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Rusland produceerde al $4 miljard meer voedsel sinds sancties!

De sancties die de EU tegen Rusland in het leven riep na het annexeren van de Krim moesten de Russische economie op de knieën dwingen. Het tegenovergestelde gebeurde echter: de sancties kwamen als een boemerang terug. Europa leedt miljardenschade en Rusland zette de situatie naar haar hand.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Belgische minimumlonen bij hoogste van EU

De Belgische minimumlonen behoren tot de hoogste van de Europese Unie, zo blijkt uit cijfers van het statistisch bureau Eurostat. Enkel Luxemburg, Ierland en Nederland betalen een hoger minimumloon uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Hoe zal een handelsoorlog tussen de VS en China er uit zien?

Een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zal geen enkele winnaar kennen en alleen maar verliezers hebben.

Dat heeft de Chinese president Xi Jinping op het World Economic Forum (WEF) in Davos gezegd in een reactie op de dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van zijn land.

Ook neutrale waarnemers zien in een handelsoorlog echter grote gevaren, die volgens hen bovendien veel verder zouden kunnen reiken dan de betrokken landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Apple CEO Tim Cook: ‘Werk niet voor geld, daar word je niet gelukkig van’

Aan de Schotse Universiteit van Glasgow gaf Apple CEO Tim Cook een opmerkelijke speech. Hij raadt de studenten aan om niet voor het geld te gaan werken, daar word je namelijk niet gelukkig van. Volgens Cook moet je je eigen passie volgen. Hoewel er veel waarheid steekt in zijn advies, werd het toch met de nodige argwaan onthaald.