Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32506 tot 32510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Jim Rickards legt uit wanneer hij zijn goud verkoopt

Jim Rickards, auteur van "Currency Wars", zegt dat Société Générale gelijk heeft als ze zeggen dat het tijdperk van goud gedaan is wanneer de ideale fundamentele en macro-economische factoren samenvallen en zorgen voor een crash van de goudprijs. Dit is het geval als de Fed de rentevoeten optrekt en stopt met quantitative easing, maar zover zijn we nog niet zegt Rickards.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Luc van Hecke (CEO AmsterdamGold): ‘Fysiek goud past niet in de versnipperraar’

De wereldgoudkoers zoals we die al tientallen jaren gebruiken is de afgelopen jaren veranderd in een papieren tijger. De handel is ‘vervuild’ geraakt door papieren contracten op goud, er wordt ongeveer 80 tot 100 keer de daadwerkelijke goudvoorraad op de wereld verhandeld. Na de daling van de afgelopen dagen zijn er maar weinig handelaren bereid afstand te doen van echt goud of zilver. Bij de handelaren van edelmetalen zoals AmsterdamGold zijn de munten en baren niet aan te slepen en zij zijn niet de enige.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Verblijfsvergunning cadeau bij aankoop vastgoed van meer dan 250.000 euro in Griekenland

Griekenland gaat verblijfsvergunningen toekennen aan buitenlanders die voor meer dan 250.000 euro aan vastgoed kopen of huren. Het Zuid-Europese crisisland wil daarmee zijn noodlijdende bouwsector een duwtje in de rug geven en zijn toeristische sector promoten. Dat maakte de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Angelos Syrigos maandag bekend.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Het belastingtarief moet weer naar 72 procent

Zeventig procent van de Nederlanders heeft in het afgelopen jaar bezuinigd op kosten om alles financieel rond te krijgen. Het percentage van mensen die bezuinigen was nog nooit zo hoog. Dat is vandaag uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) gebleken.

Bron: kennislink.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Winst is voor de bank, verlies voor de burger

Interview met politiek filosoof Rutger Claassen Deel deze publicatie meer informatie website Wie heeft er schuld aan de financiële crisis? Moet er iemand boete doen? Het zijn voor politiek filosoof Rutger Claassen uitdagende, maar moeilijke vragen. “Er zijn duidelijk schuldigen in de financiële wereld zelf. Maar er ligt ook een schuld bij het bredere publiek. De financiële markt is ook gewoon een markt met vragers en aanbieders. De aanbieders kunnen hun producten niet kwijt als er geen vragers zijn die trek hebben in die spullen.”