Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 32521 tot 32525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Indiërs en Chinezen profiteren massaal van daling goudprijs

Afgelopen vrijdag zagen we al sterk verhoogde aankopen van fysiek goud uit Oosterse landen. Bij de crash van de goudprijs gisteren, zette dit proces zich verder. Indiërs en Chinezen liepen bijna letterlijk de deuren plat bij de lokale juweliers om goud te kopen aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

‘Margin calls hebben goud de nek omgedraaid’

De scherpe koersval bij het goud kan aan een aantal factoren toegeschreven worden, maar wat zeker een rol heeft gespeeld is het optrekken geweest van de margin calls. Daardoor werden heel wat beleggers gedwongen om de posities te sluiten, willen of niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Olieprijzen blijven dalen, Brent-olie onder kaap van 100 dollar

De daling van de olieprijzen wordt dinsdag voortgezet. De prijs voor de Noordzee-soort Brent kwam voor het eerst in tien maanden tijd onder de kaap van de 100 dollar uit. Zorgen over een afkoeling van de wereldeconomie en een afname van de vraag naar ruwe olie zetten de prijzen onder druk.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Ook de CME verhoogt margeverplichtingen goud en zilver

De CME Group heeft de verplichte marges voor contracten goud en zilver aan de COMEX verhoogd in een poging de speculatieve vraag af te remmen. Door meer onderpand te vragen van beleggers kunnen ze minder contracten afsluiten. Gisteren verhoogde de Shanghai Gold Exchange ook al de marges.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Implosie goudprijs valt samen bomaanslagen in Boston

We overdrijven geenszins door te stellen dat maandag een bewogen dag was op de markten. De implosie van de goudprijs deed de gemoederen hoog oplaaien, er deden de vreemdste theorieën de ronde over wat er in de afgelopen 2 dagen daadwerkelijk is gebeurd.