Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 32521 tot 32525
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Meer uitgaven en nog meer lenen zullen de welvaartstaat niet redden

De politieke constellatie van Europa is grotendeels centrumrechts en populistisch. Waar linkse politici aan de macht zijn, zijn er problemen en waar ze in de oppositie zitten, zijn ze ongeloofwaardig. De crisis heeft tal van mensen geruïneerd en bedreigt zelfs het Europees sociaal model, maar de grootste slachtoffers zijn de progressieve politici, aldus Philip Stephens in de Financial Times.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Bankiers nemen de reële economie over met ‘Monopoly”-geld

Of de al twee eeuwen durende strijd van de bankiers-elite tegen de politiek om de wereldheerschappij, door de bankiers-elite gewonnen gaat worden is afwachten. Vast staat in ieder geval dat de bankiers qua doelpunten vet vóór staan op de politiek. De tactiek van de bankiers-elite zit vele malen beter in elkaar dan die van de politiek. Ze zijn de politiek steeds een slag voor bij kritieke gebeurtenissen. De bankiers-elite werkt met een blauwdruk die al ruim 200 jaar oud is en waar, tot op de dag van vandaag, niet van afgeweken wordt. Deze blauwdruk werd ontworpen door Adam Weishaupt (1748-1830) , een Jezuïet en professor in de rechten. Het plan voorzag in de oprichting van een centraal bankensysteem door een select clubje private bankiers die het recht zouden krijgen om uit het niets geld te mogen creëren. Verder voorzag  Weishaupts plan erin dat met dit ‘nepgeld’ zodanig gemanipuleerd kon gaan worden dat de centrale bankiers naar eigen willekeur economieën konden laten opbloeien of laten instorten. In de tijd van Weishaupt was de monetaire macht versnipperd over een groot aantal, veelal kleine banken. Dat maakte het systeem onbestuurbaar voor de bankiers. Door de oprichting van de centrale banken waarbinnen zich het totale monopolie over het monetaire systeem bevindt, werd deze macht gecentraliseerd en was dat probleem oplost.

Het was de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III, die de bankiers toestemming gaf voor het oprichten van de eerste centrale bank ter wereld, de “Bank of England”. Als ‘beloning’ van de bankiers mocht hij zoveel lenen als hij maar wilde tegen een rentepercentage van 8%. Willem III leende daarop het voor die tijd enorme bedrag van 1.200.000 Engelse ponden en zo ontstond de eerste officiële staatsschuld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Ruim 25.000 West-Vlaamse gezinnen tekenen in op groepsaankoop energie

In West-Vlaanderen zijn 25.699 gezinnen ingegaan op de groepsaankoop voor groene elektriciteit en gas. Een groot succes, klinkt het bij de provincie, die de aankoop organiseerde. Gezinnen besparen dankzij hun deelname gemiddeld 162 euro per jaar.

Bron: cnbc.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

VS: grootste olieraffinaderij in handen van Nederbritten en Saudi's

Heat rises from stacks at the Chevron refinery in Richmond, California.

PORT ARTHUR, Tex. — It is hard to imagine the desert sands of the Persian Gulf being any farther away than from this swampy refinery port known for Cajun food, sport fishing and being the birthplace of Janis Joplin.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

VS: Staten willen goud weer als wettig betaalmiddel invoeren

In more than a dozen states, legislators are pushing for a movement back to a world where gold is considered money. As Bloomberg reports, lawmakers in Arizona are poised to follow Utah, which authorized bullion for currency in 2011. Similar bills are advancing in Kansas, South Carolina and other states to recognize gold and silver coins as legal tender. "The legislation is about signaling discontent with monetary policy and about what Ben Bernanke is doing," which seems confirmed by the recent shift in Texas to bring its gold back from the New York bank warehouse. The new measures would give "people the option of using money that won’t lose any purchasing power to inflation," one supporter of the bill explained, with another adding, "there is a fear that the government, or Bernanke in particular and the Federal Reserve, is pursuing a policy that will lead to the collapse of the dollar." The U.S. Constitution bars states from coining money and also forbids them from making anything except gold and silver coin tender for paying debts. Advocates say that opens the door for the states to allow bullion as legal tender.