Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 32521 tot 32525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Een nieuw bankenschandaal

Is er een nieuw bankenschandaal in de maak? De manipulatie van de LIBOR-markt kent mogelijk een gelijkaardige manipulatie, nu die van de ISDAfix. En het strafste is, dat ook hier weer dezelfde banken betrokken lijken te zijn. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Vakbondsacties bij Belfius nog niet voorbij

Ook vandaag hebben de socialistische vakbond BBTK en het liberale ACLVB opnieuw actiegevoerd bij Belfius tegen de geplande besparingsmaatregelen. Het gaat al om de vijfde actiedag en de strijd is zeker nog niet voorbij. Volgende week zou gepolst worden of het personeel warm loopt voor een actie die langer dan 24 uur duurt. En van zodra blijkt dat de lonen verlaagd zullen worden, overwegen de bonden gerechtelijke stappen te ondernemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Ford Genk mag dwangsom eisen van hardnekkige stakers

Ford Genk mocht wel degelijk een dwangsom eisen van mensen die in januari jongstleden verhinderden dat personeel van de toeleveranciers het werk zou hervatten. Dat bevestigde de rechtbank in Tongeren. Het derdenverzet dat vakbondsvrouw Gaby Jaenen had aangetekend tegen haar veroordeling van 1.000 euro werd dus teniet gedaan. Jaenen gaat nu in beroep tegen de uitspraak.

Bron: urubin.com
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Is België de volgende Cyprus?

Europa begint zo te zien aan de volgende financiële stoelendans en daarbij is België de grote verliezer. In demorgen.be konden we lezen dat binnen een tijdsbestek van amper drie maanden maar liefst 45 miljard euro is weggesluisd door de multinationals.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Schijnfirma's plegen miljoenenfraude in Spanje

© reuters.De Spaanse politie heeft een netwerk van schijnfirma's opgerold, dat de sociale zekerheid voor bijna acht miljoen euro opgelicht zou hebben. Het minister van Binnenlandse Zaken deelde in Madrid mee dat in Catalonië 145 verdachten zijn opgepakt. Tegen 275 anderen loopt een onderzoek.