Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 32536 tot 32540
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Carmignac verlaagt goud-exposure

Dat meldt de Franse vermogensbeheerder in een nieuwsbrief. De wereldwijde fondsen Carmignac Patrimoine en Carmignac Investissement hebben een deel van de goudmijnexposure verkocht omdat de ‘opportunity cost’ te hoog werden.

Volgens Didier Saint-Georges, lid van het investment committee, is de markt nog altijd te optimistisch over de mogelijkheid dat de prijzen van ruwe grondstoffen sterk zullen herstellen, terwijl er aan de andere kant veel zorgen blijven over de economische groei in China en hoge voorraadniveaus.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Pensioenfonds voor 97% in Spaanse staatsobligaties

Het Spaanse pensioenfonds voor ambtenaren is voor 97% belegd in Spaanse staatsobligaties. In de afgelopen jaren heeft het fonds steeds meer buitenlandse staatsobligaties en andere activa ingeruild voor Spaans schuldpapier. De Spaanse regering maakte dat mogelijk, door de regels omtrent het spreiden van de portefeuille te verzwakken.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tekort aan goud in India dreigt door lage prijs

Door de dalende goudprijs is er in het zuiden van India opeens een acuut tekort aan goud. De vraag neemt toe, maar het aanbod is onvoldoende om geheel aan deze vraag te voldoen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Vervalste Silver Eagle beleggingsmunten gevonden

Iemand heeft op eBay vijftien zilveren Eagle beleggingsmunten gekocht die vervalst bleken te zijn. Niet alleen was de munt grotendeels gemaakt van het veel goedkopere metaal molybdeen, ook waren er fouten zichtbaar in de opdruk van de munt. De munt woog 0,97 troy ounce.

Bron: iede.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Meer dan 30 complementaire munten in Spanje

Door de zware economische crisis zijn alternatieve betalingsvormen populair in Spanje. In het land zijn nu al meer dan dertig complementaire munten in omloop.

Brood, sla en biet: het zijn maar enkele van de producten die je op de kleine biologische markt El Caminito in de Zuid-Spaanse stad Málaga kunt kopen zonder euro's op zak te hebben. Je betaalt er gewoon met de Málaga Común, een complementaire munt waarvoor zich al meer dan zevenhonderd gebruikers hebben geregistreerd.