Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 32541 tot 32545
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Oostenrijks bankgeheim is onaanvaardbaar

De Europese Commissie vindt het niet kunnen dat Oostenrijk blijft vasthouden aan zijn bankgeheim. Dit weekend maakte Luxemburg nog een opening in de andere richting.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Carmignac verlaagt goud-exposure

Dat meldt de Franse vermogensbeheerder in een nieuwsbrief. De wereldwijde fondsen Carmignac Patrimoine en Carmignac Investissement hebben een deel van de goudmijnexposure verkocht omdat de ‘opportunity cost’ te hoog werden.

Volgens Didier Saint-Georges, lid van het investment committee, is de markt nog altijd te optimistisch over de mogelijkheid dat de prijzen van ruwe grondstoffen sterk zullen herstellen, terwijl er aan de andere kant veel zorgen blijven over de economische groei in China en hoge voorraadniveaus.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Pensioenfonds voor 97% in Spaanse staatsobligaties

Het Spaanse pensioenfonds voor ambtenaren is voor 97% belegd in Spaanse staatsobligaties. In de afgelopen jaren heeft het fonds steeds meer buitenlandse staatsobligaties en andere activa ingeruild voor Spaans schuldpapier. De Spaanse regering maakte dat mogelijk, door de regels omtrent het spreiden van de portefeuille te verzwakken.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tekort aan goud in India dreigt door lage prijs

Door de dalende goudprijs is er in het zuiden van India opeens een acuut tekort aan goud. De vraag neemt toe, maar het aanbod is onvoldoende om geheel aan deze vraag te voldoen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Vervalste Silver Eagle beleggingsmunten gevonden

Iemand heeft op eBay vijftien zilveren Eagle beleggingsmunten gekocht die vervalst bleken te zijn. Niet alleen was de munt grotendeels gemaakt van het veel goedkopere metaal molybdeen, ook waren er fouten zichtbaar in de opdruk van de munt. De munt woog 0,97 troy ounce.