Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 3256 tot 3260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Harde Brexit kan oorlog naar Europa brengen

Brits Eerste Minister Theresa May liet afgelopen dagen duidelijk verstaan dat ze haar huid duur gaat verkopen. Wat velen in Europa echter vergeten is dat Groot-Brittannië een aanzienlijke financiële bijdrage levert aan het Europese project. Dat geld moet nu uit andere zakken komen. Dat kan een ware budgetoorlog ontketenen op het oude continent.

De exit van Groot-Brittannië uit de Europese Unie betekent een financiële kater van €10 miljard voor Europa. Het zal niet eenvoudig worden om dat budgettaire gat te vullen. Vooral landen als Zweden, Nederland en Duisland zijn de pineut.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Olieproductie OPEC-landen en Rusland daalt

De olieproductie van landen die zijn aangesloten bij oliekartel OPEC is voor het eerst in zeven maanden gedaald. 

Ook Rusland, dat geen OPEC-lid is, lijkt woord te houden en zijn productie zoals beloofd terug te schroeven. Dat maakte de OPEC woensdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

China heeft een super, supercomputer

China wil tegen het einde van dit jaar berekeningen uitvoeren met een exacomputer, die een miljard miljard calculaties per seconde kan maken. Daarmee zou het land zijn positie als marktleider in de wereld van de supercomputers versterken.

In juni vorig jaar had China met de Sunway TaihuLight ook al het huidige record op zijn naam gebracht.

Sindsdien heeft China in de ranglijst met de vijfhonderd sterkste supercomputers van de wereld meer vermeldingen dan de Verenigde Staten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Welke Brexit-uitleg?

De Britse premier May gaat eindelijk details geven over de Brexit, maar BNR’s macro-econoom Kees de Kort snapt niet helemaal waar de opwinding over gaat.

'Het rare is dat ze in een tv-interview twee weken geleden duidelijk gemaakt heeft dat het een harde Brexit wordt', zegt De Kort. 'De Britten willen alles zelf kunnen regelen, en niks te maken hebben met Europa, behalve een handelsovereenkomst. Dus wat ze gaat zeggen voegt niet veel meer toe aan wat we al weten. Ze gaat ook niet onderhandelen via de media. Nu kan iedereen bedenken hoe ze zich gaan positioneren.' De grote economische vraag die De Kort stelt, is of de Britse consumenten kunnen blijven consumeren nu de inflatie oploopt en de lonen niet stijgen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Gevolgen van (illegale) goudwinning

Dit zijn de gevolgen van (illegale) goudwinning voor het milieu

Er wordt jaarlijks vele duizenden kilo’s goud gewonnen en voor vele arme landen is het vinden van dit gele edelmetaal zelfs van levensbelang. Maar wat zijn de gevolgen van deze, vaak illegale, goudwinning voor het milieu en zal op den duur zelfs ons klimaat worden aangetast door deze goudwinning? Of sterker nog, is dit zelfs al gebeurt en zijn sommige kenmerken van de wereldwijde klimaatverandering rechtstreeks terug te leiden naar de goudindustrie?

Goud is volgens wetenschappers miljarden jaren geleden ontstaan uit exploderende sterren in de ruimte.