Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 32551 tot 32555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

China koopt meer goud dan de wereld produceert!

Hebben de centrale banken hun hand overspeeld met de goudcrash?

De bedoeling van de actie was om goud als vluchtroute onaantrekkelijker te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Paulson verliest zijn vertrouwen in het goud niet: ‘Centrale banken zullen goud blijven kopen’

John Paulson, de hedge-fund manager van Paulson & Co, is één van de grote beleggers die veel heeft verloren aan de prijsval bij het goud. Maar dat betekent niet dat hij zijn vertrouwen in het goud heeft opgegeven, wel integendeel. Hij gelooft dat de come-back van het goud niet lang op zich zal laten wachten.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Huizenprijzen in maart verder richting bodem..

Huizenprijzen in maart met 7% gekelderd

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte bekend dat de daling van de huizenprijzen stug doorzet. In maart daalde de gemiddelde koopsom van een woning met 7% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In vergelijking met een maand eerder was de prijsdaling minder heftig, in februari kelderden de huizenprijzen met 8,3%. Gekeken naar het bekende ijkpunt in augustus 2008 - de periode dat de huizenmarkt op haar absolute piek zat - zijn de huizenprijzen inmiddels met 18% gedaald.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Nieuwe rekenmethode: Amerikaanse economie 3% groter!

De Amerikaanse economie zal vanaf juli opeens 3% groter zijn, omdat een nieuwe berekening van het GDP cijfer ook rekening zal houden met R&D en royalties van bedrijven en de waarde van artistieke werken als films en televisieprogramma's. Ook wordt pensioenvermogen anders berekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Economie VS groeit 3 % in juli door aanpassing berekening

In juli wordt de berekening van het Amerikaanse bbp aangepast. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling en de activiteiten voor onder andere entertainment worden opgenomen in de berekening. Hierdoor zal de totale waarde van de Amerikaanse economie 3 % hoger liggen. De cijfergegevens worden helemaal herzien tot in 1929. Dit is de grootste herziening sinds software werd toegevoegd in 1999.