Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32571 tot 32575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Citigroup verlaagt prognoses voor aluminium, koper en nikkel

Hét nieuws van de dag is uiteraard de aanhoudende verkoopgolf bij het goud, dat andere commodities meesleurt in de val. Citigroup verlaagde de prognoses voor aluminium, koper en nikkel, waarbij geen verbetering in h2 van dit jaar wordt verwacht. Citigroup denkt dus niet dat 2013 het jaar van de commodities zal worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Apen opnieuw betere beleggers dan specialisten

Aandelenindexen die willekeurig zijn opgebouwd, zijn succesvoller dan indexen die bepaald worden door marktkapitalisatie. Dat wil zeggen dat een chimpansee efficiënter zou investeren dan een mens. Dat blijkt alvast uit een studie die de Cass Business School uit Londen vandaag publiceert.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

'Euro is niet langer een valabele meeteenheid'

In zijn wekelijkse column in de Financial Times komt Wolfgang Munchau met een interessante stelling inzake het ECB-rapport waaruit eerder deze maand naar voren kwam dat Cypriotische huishoudens rijker zijn dan Duitse huishoudens.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goldman Sachs speelt voor Nostradamus

Het minste wat kan worden gezegd is dat Goldman Sachs de nek durft uit te steken. Boven de Amerikaanse beurs hangt een dikke mist veroorzaakt door de grote pakken dollars die door de FED over de financiële markten wordt uitgesproken. Wie durft nog te voorspellen waar de beurs van Wall Street op het einde van dit jaar zal staan.

Het probleem is namelijk dat er de grootst mogelijke onduidelijkheid bestaat over de monetaire politiek die de FED volgt. Wanneer QE wordt stopgezet of stapsgewijze af te bouwen, kunnen de gevolgen navenant zijn. De toekomst ziet er dus hoogst onzeker uit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Groei Afrikaanse economie versnelt tot boven 5 procent

De economische groei in het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara zal in de periode 2013-2015 gemiddeld meer dan 5 procent bedragen. Toenemende investeringen, hogere grondstofprijzen en een aantrekkende wereldeconomie zullen daarvoor zorgen, voorspelt de Wereldbank vandaag in vooruitzichten voor de regio.