Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 32576 tot 32580
Bron: daskapital.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Daar gaan we weer: Griekenland en Cyprus hebben meer hulp nodig

Vorige week schreven we al over puntje 31: de schuld van Cyprus heeft verdere herstructurering nodig. Vandaag zegt Moody's dat de eurogroep inderdaad niets heeft opgelost. Leuk die liquiditeitssteun, maar aan de solvabiliteit is niets verbeterd. Om de schuld ook maar iets van houdbaar te maken zal de officiële sector een bijdrage moeten leveren. Daar bedoelen ze mee:de eurozonelanden. Bovenop onze 536 miljoen. We zullen dus een gedeelte van de leningen niet met rente terugkrijgen. Moody's verwacht dat de Cypriotische economie ernstig ontwricht zal raken en met minimaal 12% zal zijn gekrompen tegen 2015. Nee, neem dan Griekenland. Die zijn hard bezig een overschot te halen op de begroting voor rentelasten. Mochten ze dat het hele jaar volhouden, dan is men van plan daar ook weer de hand op te houden naar de eurozone. Schuldreductie was al toegezegd bij het behalen van de doelstellingen, maar de Griekse MinFin Stournaras mikt nu op een drastische vermindering van de schuldenlast. En waarom ook niet? Je moet schieten, anders kun je niet scoren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Recordaantal Amerikaanse huishoudens aan de voedselbonnen

Chart of the Day

Zero Hedge. Het aantal huishoudens in de Verenigde Staten dat gebruikt maakt van voedselbonnen is gestegen naar 23.087.886. Dat komt neer op een kleine 48 miloen Amerikanen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Zilver: gelijkenis met de jaren ’70 is treffend

De daling van de zilverprijs, samen met de goudprijs, is in feite niet meer dan de volgende fase in het consolidatieproces, dat zegt BullionStreet.

De huidige gang van zaken is enrom gelijkaardig aan de situatie in de jaren '70 toen de zilverprijs ook een lange consolidatie kende, waarna een forse stijging volgde. Na de consolidatie ging de zilverprijs parabolisch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Gartman over goud: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Dennis Gartman, editor van de The Gartman Letter, kwam vanmiddag op CNBC zijn visie geven over de mokerslagen die aan het goud werden uitgedeeld. ‘Iedereen rondom mij is aan het panikeren, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Posities in goud worden zonder enige limiet de deur uitgezwikt’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Italië zoekt geld om werklozen te blijven betalen

Er is mogelijk niet genoeg geld voorzien in de Italiaanse begroting om werkloosheidsuitkeringen te betalen, zo heeft minister van Werk Elsa Fornero vandaag gezegd. Ze verzekerde dat ze haar uiterste best gaat doen om toch nog het nodige geld bijeen te harken.