Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 32576 tot 32580
Bron: hypotheekvinden.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

3700 huiseigenaren zitten met restschuld

Vorig jaar zijn 3700 woningeigenaren blijven zitten met een restschuld. Ze kregen het niet voor elkaar de restschuld met spaargeld af te lossen of mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

Ook werd hun restschuld niet door de Nationale Hypotheekgarantie overgenomen. Dat schrijft minister Stef Blok (Wonen) vrijdag aan de Tweede Kamer

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Eurocommissaris: spaarders moeten vaker meebetalen aan bankredding

door Anouk van Kampen Economie Lees meer over: Cyprus eurocommissaris eurocrisis eurogroep financiën Griekenland Jeroen Dijsselbloem Klaas Knot Olli Rehn spaarders Spanje Grote spaarders kunnen in de toekomst net als in Cyprus worden gedwongen mee te betalen aan het redden van hun bank. Spaarders met minder dan een ton op de bank kunnen er wel op rekenen dat zij altijd worden beschermd, zei Eurocommissaris voor monetaire zaken Olli Rehn op het Finse televisiestation Yle.

Rehn volght daarmee de lijn van minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Eerder schaarde president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot zich al achter de aanpak van de minister. Dijsselbloem kreeg aanvankelijk kritiek omdat hij de suggestie had gewekt dat de aanpak van Cyprus model zou kunnen staan voor de redding van andere banken.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Wat zijn de volgende 4 slachtoffers van de Eurocrisis?

Thomas Mayer, ex chef-econoom van Deutsche Bank, maakte een berekening van de kwetsbaarheid van de verschillende eurolanden. In zijn berekening spelen de bekende factoren een rol. De omvang van het begrotingstekort, de omvang van de financiële sector ten opzichte van de economie en de afhankelijkheid van buitenlands kapitaal om de schulden te financieren.

Bron: deredactie.be
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Doet Portugal de eurocrisis weer opflakkeren?

Er dreigt een regeringscrisis in Portugal. De Portugese regering buigt zich over begrotingsproblemen nadat het Constitutionele Hof bezuinigingen ter waarde van zeker 1,3 miljard euro als ongrondwettelijk had bestempeld. De rechterlijke uitspraak van vrijdagavond brengt de toch al verzwakte centrumrechtse regering van premier Pedro Passos Coelho in grote moeilijkheden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

'Geld kleine spaarders niet heilig'

Het kan vaker voorkomen dat grote spaarders een deel van hun spaargeld verliezen als een bank gered moet worden. 

Dat zegt eurocommissaris Olli Rehn in een interview met de Finse televisie. Rehn volgt daarmee de lijn van Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem.