Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32591 tot 32595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Frankrijk plant currency swap met China

Frankrijk lijkt klaar om een immense Yuan trading hub te worden in Europa. Parijs bezit momenteel al 10 miljard Yuan en is daarmee de 2e grootste bezitter van de Chinese munt in Europa, na Londen. Een nieuwe currency swap tussen Frankrijk en China moet de Yuan stimuleren als handelsmunt aldus Reuters

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

‘Vernietiging Euro-systeem zal veel meer kosten dan redding EU’

Josef Ackermann, de voormalige chief executive officer van Deutsche Bank AG (DBK) en nu voorzitter van Zurich Insurance Group AG, is van mening dat het toelaten dat de euro omvalt veel meer geld zal kosten dan het uitdiepen van de politieke en economische banden in de EU.

Volgens Ackermann bestaat er een duidelijke behoefte aan een verenigd Europa om op topniveau te blijven onderhandelen met andere belangrijke regio’s in de wereld. Samen staan we sterk, maar een verdeeld Europa zal er niet meer in slagen om een vuist te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Duitse wijzen bevestigen: welvaartsbelasting op komst

Een raad van 5 wijzen in Duitsland bevestigde dat er een welvaartsbelasting komt. De bevolking in de Zuiderse landen is rijk genoeg om de bail-outs te financieren zeggen ze. Uit een recent rapport blijkt dat de gemiddelde Duitser veel armer is dan in andere Europese landen. Dit doet Duitsland besluiten dat de getroffen landen dan maar eerst bij hun eigen bevolking geld moet gaan zoeken zegt

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goudprijs blijft achter bij groeiende balans centrale banken

De goudprijs hield de afgelopen jaren een gelijke tred met de groeiende omvang van de balans van vijf belangrijke centrale banken, maar de laatste maanden blijft goud hopeloos achter. Met de prijsdaling van vandaag en afgelopen vrijdag neemt de 'achterstand' van goud op het balanstotaal van centrale banken verder toe. Is goud een koopje, nu zwakke handen uit de markt geschud zijn?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goudbeurs Shanghai verhoogt margeverplichting

De Shanghai Gold Exchange heeft de margeverplichtingen op contracten goud en zilver verhoogd. Door de verplichte inleg bij het afsluiten van een contract te vergroten kan de speculatieve vraag afgeremd worden. Doorgaans verhoogt de Amerikaanse tegenhanger van de SGE, de CME Group, de margeverplichtingen juist bij een snel stijgende goudprijs.